Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το 1o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στην «5η Αθλητική Ημέρα»

Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου 
Διευθύντρια ττου 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Νέο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Κιλκίς το 1o Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με την επωνυμία «5η Αθλητική Ημέρα», οι οποίες διοργανώνονται για πέμπτη συνεχή χρονιά.


Σ’ ένα κατάμεστο στάδιο από γονείς, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν με διάθεση και πολύ μεράκι μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αθλητικούς αγώνες κ.ά.

Οι αθλητικές δραστηριότητες προάγουν την ευγενή άμιλλα, τις φιλικές σχέσεις και την επικοινωνία των μαθητών. Δίνουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις κλίσεις τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να παρουσιάσουν τα ταλέντα τους. Τα παιδιά βιώνουν τη χαρά της συμμετοχής, μαθαίνουν τις αξίες του αθλητισμού, την τόλμη, την επιμονή, τη συλλογικότητα, την πειθαρχία, τη δικαιοσύνη, τη θέληση για νίκη, την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα. Ζουν έντονα συναισθήματα κι αποκομίζουν ευχάριστες αναμνήσεις.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η τεχνολογία, καθώς τα παιδιά δαπανούν όλο και περισσότερο χρόνο σε παθητικές δραστηριότητες αναψυχής, όπως για παράδειγμα παρακολούθηση τηλεόρασης, ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχουν μειώσει σημαντικά τις καθημερινές κινητικές δραστηριότητες των παιδιών.

Σήμερα ο αθλητισμός και γενικότερα η άσκηση βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς λόγους: την υγιεινή και αισθητική του ανθρώπινου σώματος, την αποφυγή πολλών ειδών αντικοινωνικής συμπεριφοράς, την ωφέλιμη ανάλωση του ελεύθερου χρόνου. Ο αθλητισμός εθίζει τα παιδιά σ’ ένα υγιεινό τρόπο ζωής που σχετίζεται με την προάσπιση της υγείας τους στο παρόν και στο μέλλον. Οι εντάσεις, η βία και η αντιαθλητική συμπεριφορά δεν έχουν καμία θέση στην Αθλητική Ημέρα.

Αξίζουν ολόθερμα συγχαρητήρια σ’ όλους τους μαθητές/τριες μας αλλά και στους πρωτεργάτες της εκδήλωσης, τους γυμναστές του Σχολείου μας, κ. Κοσμά Βούλα και κ. Μητράκα Βαγγέλη για την άψογη εμφάνιση των παιδιών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, κ. Ζιούτα-Γιαννακούλα Κατερίνα για την παραχώρηση του γυμναστηρίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Σερασκέρη Νικόλαο, για τη ζεστή φιλοξενία, τον κ. Καλαϊτζίδη Γιώργο για τον χειρισμό της κονσόλας ήχου και τον εκπαιδευτικό κ. Πασχούλα Νίκο για την επιλογή της μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δ/ντής της Α/θμιας Δ/νσης Κιλκίς κ. Παπαδόπουλος Αριστείδης.

Μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας την επόμενη σχολική χρονιά για την 6η Αθλητική Ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.