Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή Γκουντενούδη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Στη Σάμο βρέθηκε το τριήμερο 3 με 6 Ιουνίου ο Δήμαρχος Παιονίας, κος Γκουντενούδης όπου έδωσε το παρόν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ως εισηγητής με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Προσφυγικές Ροές και το Μεταναστευτικό Ζήτημα – Επιπτώσεις στην Κοινωνία, την Οικονομία και τον Τουρισμό».

Στο συνέδριο μεταξύ της πλειοψηφίας των δημάρχων της ελληνικής επικράτειας έδωσαν Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Κουρουπλής, ο αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας, Βουλευτές, ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), κος Inigo de la Serna καθώς και αρκετοί αιρετοί της Περιφερειακής Διοίκησης της χώρας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, υπογράφηκε μεταξύ των 12 Δημάρχων που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ροών, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Παιονίας, η «Έκκληση για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου», που έχει υιοθετηθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), στις 20 Απριλίου του 2016 στη Λευκωσία και την οποία έχουν προσυπογράψει 28 Εθνικές Ενώσεις Δήμων ανά την Ευρώπη.

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Παιονίας, αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου στην περιοχή της Ειδομένης, επεσήμανε την ανάγκη υποστήριξης των Δήμων με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, και εξέφρασε την άποψη πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μία φορά απέδειξε πως μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων όπως είναι το προσφυγικό ζήτημα και πρόσθεσε πως από το Συνέδριο βγουν όλοι κερδισμένοι.

Η πολιτική της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του συνεδρίου κινείται σε έξι άξονες σχετικούς με το ρόλο και την προσέγγιση των Δήμων στη διαχείριση των προσφυγικών πληθυσμών, τον συντονισμός των πολιτικών και δράσεων δικτύωσης, το χρηματοδοτικό πλαίσιο των δράσεων, την Υποδοχή και υποστήριξη των προσφύγων, την προώθηση της ένταξης των προσφύγων και τις ανάλογες ενέργειες ευαισθητοποίησης των δημοτών. Κρίσιμο και σημαντικό είναι παράλληλα το ζήτημα της αναλογικής κατανομής των προσφύγων ώστε να μπορέσουν οι Ο.Τ.Α. να ανταποκριθούν με τη συνδρομή των κυβερνητικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.