Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τατίδης: "Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν υπάρξουν θύματα;"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνουν τμήματα ασφαλείας, (αστυνομία, στρατός) στο Νομό Κιλκίς, αυτή την φορά όμως είναι υπερβολή. Σε μία εποχή όπου η εγκληματικότητα είναι σε άνοδο, σε μία περιοχή που είναι στα σύνορα του κράτους, σε μία περιοχή όπου οι πρόσφυγες κινούνται κατά χιλιάδες, το κράτος αντί να ενισχύσει το κλίμα ασφάλειας των πολιτών θέλει να καταργήσει τους συνοριοφύλακες και τα αστυνομικά τμήματα, μετά και από την κατάργηση στρατοπέδων, ακόμα χειρότερο την χρονική στιγμή που οι γείτονες μας κλείνουν τα σύνορα με αποτέλεσμα να μείνουν στον Νομό Κιλκίς χιλιάδες από τους πρόσφυγες. 

Οι λαθρομετανάστες έχουν απομακρυνθεί από την Ειδομένη αλλά δεν έχουν φύγει από το Κιλκίς, είναι διασκορπισμένοι παντού.

Άρχισαν είδη οι μικροκλοπές στα γύρω χωριά όπου έχουν αποκλειστεί οι πρόσφυγες, έχουν αρχίσει τα μικροεπεισόδια μεταξύ των κατοίκων και των προσφύγων, οι μεν να φυλάξουν τις περιουσίες των και την ασφάλεια των οικείων και οι δε για τροφή, ρούχα κ.λ.π.

Αναρωτήθηκε κανείς αν υπάρξουν επεισόδια και θύματα; Ποιος θα αναλάβει τότε την ευθύνη; Αφού βλέπουμε τι έρχεται γιατί δεν παίρνουμε τα μέτρα μας; Εθελοτυφλούμε;

Εσείς πού είστε μακριά μπορεί να εθελοτυφλείτε εμείς οι κάτοικοι του νομού ΟΧΙ, για αυτό απαιτούμε από το κράτος προς την ασφάλεια της οικογένειας μας, των οικείων μας της περιουσίας μας, να μας προστατέψει κατά ως οφείλει.

Η πρόταση μου είναι να μη καταργηθούν οι συνοριοφύλακες να μη κλείσει κανένα από τα Αστυνομικά Τμήματα και αυτά που υπάρχουν να επανδρωθούν με περισσότερα άτομα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες.

Να επαναλειτουργήσει το κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στο στρατόπεδο Καμπάνη, και να μεταφερθεί η δυναμικότητα από άλλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων, όπως της Καλαμάτας όπου δεν υπάρχει η ανάγκη ασφάλειας περισσότερο από το Κιλκίς, αλλά το φροντίζει και το κρατάει εκεί ο Κύριος Σαμαράς.

Να δείξουμε πως είμαστε ένα οργανωμένο κράτος που μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και να μη τα αφήνουμε όλα, στο έλεος του Θεού. Πριν  υπάρξουν θύματα, πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.