Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Επιμορφωτική Κιλκίς: Πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτές στην Εσθονία.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο «Καινοτόμος δάσκαλος - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας», έλαβε μέρος στην τρίτη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τάλλιν της Εσθονίας.
Φορέας υποδοχής της εκπαιδευτικής ομάδας, ήταν ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός MIKSIKE: ένας εξουσιοδοτημένος οργανισμός από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης της Εσθονίας, που παρέχει εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας σε σχολεία της Εσθονίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν 14 άτομα – στελέχη εκπαιδευτικών φορέων από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση γνώσεων των εκπαιδευτών και η συμβολή στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν και εν συνεχεία εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές / μαθησιακές προσεγγίσεις, προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές να αυξήσουν τα κίνητρά τους και να βελτιώσουν τις μαθησιακές επιδόσεις τους.

Την Επιμορφωτική Κιλκίς εκπροσώπησε ο κος.Νίκος Γεωργιάδης, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Επιπλέον από την Ελλάδα, μαζί με την Επιμορφωτική Κιλκίς, συμμετείχε και το 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους τις κκ Μαρία Ζιώγα (διευθύντρια) και Λουκία Σουρίδη (καθηγήτρια) ενεργά μέλη της ομάδας έργου.

Το φιλικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ της ομάδας συμμετεχόντων (μιας και οι ίδιοι είχαν γνωριστεί και συνεργαστεί πριν από λίγους μήνες στις συναντήσεις που είχαν προηγηθεί στην Λιθουανία για τις ανάγκες συντονισμού πρωτίστως και κατά δεύτερο με σκοπό τη δημιουργία Προγράμματος Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Εκπαιδευτές) συνέβαλε στην επιτυχημένη συνεργασία και στη δημιουργία θετικών αποτελεσμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε απολογισμός για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα των εταίρων με βάση το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου, τη συνεισφορά τους στο έργο καθώς τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσουν στο προσεχές μέλλον. Κάθε εταίρος παρουσίασε καλές πρακτικές στην εκπαίδευση από τη χώρα του. Παράλληλα με τις εργασίες για τις ανάγκες του σχεδίου η εκπαιδευτική ομάδα είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην παλιά πόλη και να γνωρίσει την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία.

Με τη λήξη του σχεδίου οριστικοποιήθηκε η επόμενη συνάντηση που θα λάβει χώρα στο Κιλκίς με στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευομένων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.