Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Δωρεάν διανομή αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών και στις τρίτεκνες οικογένειες

Κατόπιν άμεσης πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη σχετικά με το θέμα της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Η αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τους προέδρους των συλλόγων, Θεσ/νίκης- Τσούλια Στέλιο, Προποντίδας- Πηνελόπη Καραγιάννη, Κατερίνης- Ζωή Κοίδου, Σερρών- Σωτήρη Τσοπανούδη, Δράμας- Κεφαλά Παναγιώτα καθώς και Ιωάννα Μπουγιουκλή και Νικόλαο Παπαμίκο, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια των Τρίτεκνων οικογενειών για την εξαίρεσή τους από την υπογραφή ΚΥΑ στις 12-05-2016.

Ο υπουργός αντιλήφθηκε την νομική ανακολουθία εξαίρεσης των Τρίτεκνων οικογενειών και αφού αναφέρθηκε σε τεχνικά θέματα που επί του παρόντος καθιστούν την συμπερίληψή τους στην ΚΥΑ αδύνατη, δεσμεύτηκε ότι σύντομα –και αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία- θα υπάρξει πρόνοια και για τις Τρίτεκνες οικογένειες, καθώς το θέμα εμπίπτει κυρίως στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου