Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

«Άκου να δεις γιαγιά τέρμα τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια, αλλιώς δεν τη βγάζεις»


Της Βασιλικής Μαυρογονάτου*
«Για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, πρέπει να συμπίπτουν πολλά πράγματα μαζί. Να πίνεις πολύ να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις για πολλούς καφέδες.»
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες μην ανησυχείτε καθόλου και μην φοβάστε τα νέα μέτρα που έρχονται. Εάν δεν ανήκετε στις ομάδες των φανατικών καπνιστών και αλκοολικών, ή των τύπων που γυρνούν από καφέ σε καφέ δεν σας αγγίζει τίποτα. Τάδε έφη όχι ο Ζαρατούστρα, άλλα μια ακόμη μεγαλύτερη φιλόσοφος η κα Θεοπεφτάτου.


Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζετε η εν λόγω κυρία είναι η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Ξέρετε, της πρώτης φοράς αριστερά που συνεργάζεται με την ακροδεξιά και κόπτονται για το καλό των πολιτών. Αυτοί, που ήταν με τους πολίτες πριν πάρουν την πολυπόθητη καρέκλα και φώναζαν για το δίκιο του εργάτη και κινούσαν τον κόσμο ενάντια στα σκληρά μέτρα των μνημονίων. Ε αυτή!!!

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της κας Θεοπεφτάτου, από τις μειώσεις δεν κινδυνεύουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα εκτός αν πίνουν πολύ ή καπνίζουν ή βγαίνουν για καφέδες.

Ε λοιπόν τώρα που η γιαγιά μου λόγω κατάργησης του ΕΚΑΣ θα μειωθεί η σύνταξή της περίπου 200€ θα της τα κόψω όλα. Πήγα χθες και της είπα «Άκου να δεις γιαγιά τέρμα τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια, αλλιώς δεν τη βγάζεις».

Ας μην δουλευόμαστε άλλο (ωραία η πλάκα δεν λέω), αλλά αυτό το αστείο έχει παραγίνει. Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν τόσο; Ποιος τους είπε πως η νοημοσύνη μας είναι κάτω του 70; Ποιος τους είπε πως μπορούμε να ανεχόμαστε την αισχρή τους αντιμετώπιση προς το πρόσωπό μας; Πόσο ακόμη θα δουλεύουμε για να τους πληρώνουμε και να ακούμε ανοησίες;

Η λέξη σιχάματα είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε. Δεν έχουν αντιληφθεί πως οι Έλληνες πλέον βράζουν. Δεν έχουν αντιληφθεί πως δεν θα έχουν σε λίγο καιρό, μέρος να κρυφτούν. Μπορεί σε ορισμένους να φαίνεται πως είμαι σκληρή και παράλογη, πως επειδή όπως είχε σχολιαστεί κάποια στιγμή, έχω κάποιου είδους μόρφωση δεν θα έπρεπε να μιλάω έτσι. Ωστόσο, αυτή η υποτιθέμενη μόρφωση είναι που δεν μου επιτρέπει να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια και να δέχομαι άκριτα ότι μου πασάρουν.

Η δική μου γενιά με αγώνες και στερήσεις των γονέων μας, έχει πολλά προσόντα και πτυχία. Που βρίσκονται όμως αυτοί οι επιστήμονες; Ποιες θέσεις κατέχουν; Πολλά από τα αξιόλογα μυαλά είναι στο εξωτερικό ή και άνεργοι. Όταν επιτέλους καταλάβουμε τι θα μείνει σε αυτή τη χώρα θα είναι πολύ αργά. Πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους και να απαιτήσουμε ότι μας ανήκει και πάνω απ’ όλα να απαιτήσουμε το σεβασμό.

Φτάνει πια το δούλεμα όλων όσων ορέγονται θεσούλες για τον εαυτό τους και για το σόι τους. Δεν πείθει κανείς, πως νοιάζεται για τους ανθρώπους ή την πατρίδα του. Μας το αποδεικνύουν χρόνια τώρα όλοι όσοι κατέλαβαν θέσεις πολιτικές. Πρέπει ο κόσμος να βρει τη δύναμη να παλέψει ενάντια στους εχθρούς που βρίσκονται στην ίδια τους τη χώρα.

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός


* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.