Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Κοινωνικός Τουρισμός: 10 μέρες (αντί για 5) διακοπές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Η τουριστική κίνηση στα 5 νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου που αποτελούν τα βασικά σημεία εισροής προσφυγικών κυμάτων, είναι μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε η ενίσχυσή τους, με αύξηση της επιδότησης των τουριστικών μονάδων τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016.

Με απόφαση της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την Αν. Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

«Η υποστήριξη των συγκεκριμένων νησιών που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, κρίνεται αναγκαία», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016.

Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.