Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Λύση αλλά και τα Ερωτήματα για την Ειδομένη

Του Πάνου ΜόλλιαΕπανερχόμαστε στο θέμα της Ειδομένη με ερωτήματα. Στον μικρό αυτό οικισμό δημιουργήθηκε ένας ακόμα οικισμός αυτός των μεταναστών και προσφύγων με την στήριξη των ΜΚΟ και την αδιαφορία της πολιτείας. 

Είναι δεδομένο ότι η παρουσία του παράνομου καταυλισμού (θέμα εθνικής ασφάλειας σύμφωνα με το Νόμο 375/36. & λογω απόστασης των 30 χλμ. από τα σύνορα με το νόμο (Ν. 2160/1993) εξυπηρετεί την κακή κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, τους ιδεολόγους ακτιβιστές, τις ΜΚΟ αλλά και εποχιακούς εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτόν. Απόρροια της ύπαρξης του παράνομου καταυλισμού σε απαγορευμένη ζώνη είναι η εμφάνιση κάποιων παραβατικών συμπεριφορών:

1) κλοπές

2) διαρρήξεις

3) απειλές

4) Φθορές ιδιοκτησιών

5) βανδαλισμούς

6) βιαιοπραγίες

7) παρακώλυση συγκοινωνιών (σιδηροδρόμων και οδών)

8) λεηλασίες

9) καταπάτηση ιδιοκτησιών

10) βεβήλωση νεκροταφείου

11) Διατάραξη ειρήνης

12) μεθοριακά επεισόδια

Μεγάλος κίνδυνος απειλεί κατοίκους και μετανάστες /πρόσφυγες η έξαρση επιδημιών κατά τους θερινούς μήνες.

Θεμελιώδης αρχές του Συντάγματος παραβιάζονται. Στα άρθρα 2 (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας)

Όπου ο <<σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας>> καθώς και άρθρο 4 (Ισότητα των Ελλήνων) όπου <> και <>

Στον Παράνομο καταυλισμό που έστησαν οι ΜΚΟ παρουσιάστηκαν και άλλα φαινόμενα:

1) παραεμπορίου εντός παρανόμου καταυλισμού (παραμάγαζα)

2) Παραεμπορίου από πλανόδιους

3) διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

4) λειτουργία οίκου ανοχής εντός καταυλισμού (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες)

5) διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες)

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης έχοντα έρθει αντιμέτωπος με όλα τα παραπάνω εξέφρασε την ανησυχία του για τα μελλοντικά πεπραγμένα, θέτοντας πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των κατοίκων κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ αναφέρει ότι Πρέπει να αδειάσει η Ειδομένη». Για αυτό τον λόγο ήρθε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία. 

 Στην κίνηση του αυτή συντάχθηκαν ο Σιωνίδης Κων/νος (αντιδήμαρχος) καθώς και ο Τατίδη Νικόλαος, ως Έλληνας πολίτης, κάτοικος Κιλκίς, και ως Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ Κιλκίς. Ο Κος Τατίδης επισημαίνει ότι παρά την παράνομη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών κοντά στους οικισμούς του νομού, οι κάτοικοι τους δέχτηκαν με την ποιο θερμή συμπεριφορά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν διάφοροι αλληλέγγυοι, Μ.Κ.Ο., ακτιβιστές κ.λπ. παραπληροφορώντας, προκαλώντας επεισόδια και ξεσηκώνοντας τους πρόσφυγες- λαθρομετανάστες εναντίον των κατοίκων της περιοχής. Αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια της ζωής των κατοίκων, η περιουσία τους και να έχει αλλάξει δραματικά η ζωή τους.

Όλα αυτά έχουν προέλθει από την λειτουργία του παράνομου καταυλισμού στην Ειδομένη.

Μήπως θα έπρεπε η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που έχει απέναντι στους κατοίκους της; Τελικά η μοναδική λύση είναι δηλαδή η εφαρμογή των νόμων (το αυτονόητο που ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα) και που συνεπάγεται απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού.

Ένας υπερήλικας κάτοικος της Ειδομένης ανέφερε χαρακτηριστικά "όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ας παραιτηθεί".

Επίσης κρίνεται απαραίτητη η απομάκρυνση των ΜΜΕ λόγω του ότι ασκούν κακή κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και διαστρεβλώνουν κατά πολύ την πραγματικότητα.

Ας ενεργήσουν οι αρμόδιοι επιτέλους …

Πηγές :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.