Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ) στο Νοσοκομείο

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ)
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες, Δευτέρα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς από κοινού με την γραμματεία ΠΑΜΕ, ώστε να καλέσουν τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία σε μαζικό ξεσηκωμό για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Κιλκίς και γενικότερα οι δομές Υγείας στον νομό. Ιδιαίτερα, κάλεσαν τις γυναίκες σε γενικό ξεσηκωμό για το δικαίωμά στην Κοινωνική Ασφάλιση και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία όταν το νομοσχέδιο έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει καμιά γυναίκα απ’ έξω. Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες, που περιπλανιούνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Τα μέλη του Συλλόγου στις κουβέντες με τον κόσμο, που σταματούσε και συμπαραστεκόταν στην διαμαρτυρία, τόνιζαν ότι έκφραση αυτής τη πολιτικής, που εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ, για να εξυπηρετήσει τους μονοπωλιακούς ομίλους στον κλάδο της υγείας είναι και η υποβάθμιση της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, απαιτώντας:

- Την πλήρη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

-  Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των υφιστάμενων ιατρικών μηχανημάτων και την προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες και να παρέχονται σε όλους τους ασθενείς, απολύτως δωρεάν, όλες οι υπηρεσίες, φάρμακα, υγειονομικό και άλλο υλικό, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.