Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

"Απαιτούμε ισοκατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλους τους νομούς της χώρας"

Επιστολή Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Παιονίας προς τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής
"Κύριε Υπουργέ,
Ύστερα από τις δραματικές εξελίξεις στην Ειδομένη που ελάχιστα απέχουν από την ανοιχτή σύρραξη και τις τεράστιες επιπτώσεις σε βάρος των δημοτών του Δήμου Παιονίας είμαστε υποχρεωμένοι με την παρούσα επιστολή μας να επιστήσουμε τις προσωπικές πλέον ευθύνες που έχετε στη δημιουργία, την ανοχή, την μεγέθυνση και τη διαιώνιση ενός προβλήματος που άπτεται της προστασίας της περιουσίας, της ασφάλειας και της ζωής των δημοτών.

Κύριε Υπουργέ, με την πολιτική σας επιτρέψατε να συνωστίζονται σε ένα δήμο 28.000 κατοίκων περισσότεροι από 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς η κυβέρνησή σας να μεριμνήσει ούτε καν για τον διαχωρισμό τους. Όταν αρχή κάθε Πολιτείας δικαίου αποτελεί η ίση μεταχείριση, στο Δήμο Παιονίας επιφυλάξατε το ρόλο του υποδοχέα και εν τέλει της «αποθήκης ψυχών» όταν με τη γνωστή συνταγή του εκάστοτε «μπάρμπα στην Κορώνη» υπάρχουν ολόκληρα γεωγραφικά διαμερίσματα και δεκάδες νομοί που δεν φιλοξενούν κανένα πρόσφυγα – παράνομου μετανάστη.

Στο Δήμο Παιονίας υπό συνθήκες που προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρωπισμού συνωστίζονται σήμερα 22.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Μαρόκο, Πακιστάν, Σομαλία, Υεμένη, υποσαχάριες χώρες της Αφρικής και τις οίδεν από ποιες άλλες χώρες της Ασίας και Αφρικής.

Δεν θα επικαλεστούμε τα προβλήματα ανθυγιεινής διαβίωσης, ούτε τους κινδύνους για την εξάπλωση ασθενειών. Υπάρχουν αρμοδιότεροι από εμάς σύμβουλοι της κυβέρνησης να σας ενημερώσουν.

Η αγωνία μας στο Δήμο Παιονίας εστιάζεται πλέον στην προστασία της περιουσίας, στη διασφάλιση της ομαλής οικονομικής ζωής και το κυριότερο στην προστασία και την ασφάλεια της ζωής των δημοτών.

Για να μην πλανώνται ερωτηματικά για τη στάση ζωής μας, σας υπενθυμίζουμε ότι ο βαθύτατος ανθρωπισμός που διέπει τις ψυχές των προσφυγικής και μη καταγωγής συνδημοτών μας οδήγησε να δεχθούμε τη δημιουργία ενός οργανωμένου κέντρου φιλοξενίας Προσφύγων –και όχι μεταναστών- στη Νέα Καβάλα πειθόμενοι στη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί η Ειδομένη. 

Όταν δεχθήκαμε αγόγγυστα τη δημιουργία του κέντρου αυτού, στην Παιονία υπήρχε ήδη σε έξαρση η Ειδομένη με περισσότερους από 10.000 πρόσφυγες- μετανάστες, και την ίδια στιγμή υπήρχαν ακόμα τρεις άτυποι καταυλισμοί προσφύγων – παράνομων μεταναστών στο Πολύκαστρο (Πλάζα Όλυμπος) και στους Ευζώνους (βενζινάδικο επί της ΠΑΘΕ και ξενοδοχείο ΧΑΡΑ). Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις» το κέντρο αυτό κατακλύστηκε από 3.500 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές και κυρίως από τους νεοεισερχομένους στην χώρα.

Έκτοτε και παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι επίκειται η εκκένωση της Ειδομένης και της ευρύτερης περιοχής, παρατηρούμε με θλίψη και οργή ότι αντί εκκένωσης συνεχίζεται η προσέλευση νέων προσφύγων – παράνομων μεταναστών που συμποσούνται τώρα σε 22.000 με τους μετριότερους υπολογισμούς.

Κύριε Υπουργέ,

Από τον Φθινόπωρο του 2015 επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει για τον ύποπτο και προβοκατόρικο ρόλο πολλών αλληλέγγυων και «εθελοντών» μελών Μ.Κ.Ο. αγνώστου προελεύσεως και αδήλων σκοπών. Είναι η δράση τους αυτή που εκδίωξε ουσιαστικά τους εθελοντές δημότες μας που εδώ και χρόνια προσφέρουν βοήθεια στους δυστυχισμένους που κρύβονταν τότε σε βάλτους της περιοχής για να περάσουν τα σύνορα, δράση που εντάθηκε από το καλοκαίρι του 2015 για να ανακοπεί στα τέλη του 2015, όταν κατέστη φανερός ο ύποπτος ρόλος πολλών Μ.Κ.Ο. και αλληλέγγυων. Εκφράζουμε τη θλίψη μας ότι παρά τις προ μακρού χρόνου προειδοποιήσεις μας, χρειάστηκε να τεθούν μείζονα εθνικά θέματα (παραβίαση εθνικού χώρου από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ με τη ρίψη πλαστικών σφαιρών και κροτίδων λάμψης καθώς και χημικών ουσιών σε ελληνικό έδαφος) για να αντιληφθεί επιτέλους η κυβέρνηση την ύποπτη δράση των εν λόγω προσώπων και οργανώσεων.

Όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι συνδημότες μας εκφράζουν ανοιχτά πλέον φόβους για την ασφάλεια και τη ζωή τους.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι ταπεινωτικό για το εθνικό φιλότιμο των συνδημοτών μας να υποχρεούνται, προκειμένου να διακινηθούν ακόμα και εντός των ορίων του δήμου και του ν. Κιλκίς να επιδεικνύουν διαπιστευτήρια της ταυτότητάς τους σε καταληψίες των δρόμων πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες υπό τα αδρανή, λόγω των εντολών που έδωσε η κυβέρνηση, όμματα της αστυνομίας. Η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει και δεν θα ανεχθούν πλέον παρόμοιες συμπεριφορές αδράνειας εκ μέρους των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας.

Την Κυριακή 10 Απριλίου σε τεράστια λαϊκή συνέλευση που διοργανώσαμε, οι κάτοικοι απαίτησαν να τεθεί ένα τέρμα στο καθεστώς ομηρείας στο οποίο περιήλθαν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης.

Υλοποιώντας λοιπόν τις αποφάσεις της συνέλευσης μας, σας στέλνουμε την επιστολή αυτή για να εκφράσουμε την οργή μας αλλά και να απαιτήσουμε ως πολίτες μιας ευνομούμενης, θέλουμε να πιστεύουμε, Πολιτείας, τα παρακάτω αυτονόητα:

1. Απαιτούμε την άμεση και μέχρι το Πάσχα εκκένωση της Ειδομένης και όλων των παράτυπων κέντρων μεταναστών επί της ΠΑΘΕ.

2. Απαιτούμε την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων – επαναλαμβάνουμε: προσφύγων, Νέας Καβάλας σε πρώτη φάση κατά το ήμισυ των ήδη φιλοξενουμένων που ανέρχονται σε 4.000 μετά την κυριακάτική εξοργιστική από κάθε άποψη προσέλευση επιπρόσθετων 450 προσφύγων – μεταναστών που αλλού δεν τους ήθελαν και αλλού δεν ήθελαν οι ίδιοι.

3. Απαιτούμε την άμεση καταγραφή των «αλληλέγγυων» και των Μ.Κ.Ο. που δρουν στην περιοχή μας και δηλώνουμε ότι το φαινόμενο της κυριαρχίας τους μέσα σε καταυλισμούς και κέντρα φιλοξενίας δεν θα γίνει πλέον ανεκτό.

4. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για την προστασία της ζωής των δημοτών μας.

5. Απαιτούμε εν τέλει, την εφαρμογή του νόμου, όπως είναι αυτονόητο με την άμεση πάταξη των παραβατικών συμπεριφορών από την Ελληνική Αστυνομία. Φωνάζουμε με απόγνωση ότι το θέμα δεν είναι δήθεν αν θα ασκηθεί βία σε πρόσφυγες μετανάστες, αλλά η προστασία των συνδημοτών μας από τη βία που ασκούν ομάδες μεταναστών και προσφύγων με την προδοτική συνδρομή των δήθεν αλληλέγγυων.

6. Απαιτούμε επιτέλους την ισοκατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλους τους νομούς της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και στο θεσμικό σας ρόλο, δηλώνουμε ότι εφόσον δεν διατάξετε και επιβάλλετε τα ως άνω εκτεθέντα αυτονόητα εντός της εύλογης προθεσμίας ενός 15θημέρου , σας θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο για όσα υφίσταται η περιοχή και οι συνδημότες μας και προς εναντίον υμών θα στραφούμε κατά πώς ο νόμος ορίζει.

Ενημερώνουμε μάλιστα ότι ήδη συλλέγονται υπογραφές εκατοντάδων συνδημοτών για την υποβολή μηνύσεων και αγωγών για αδικήματα του ποινικού και αστικού νόμου που διαπράττονται κατά συρροήν στα όρια του Δήμου Παιονίας. Το απευχόμαστε, αλλά δεν μας δίνει άλλη επιλογή η παράταση της σημερινής κατάστασης.

Ελπίζουμε ότι αυτήν την φορά δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση μερικούς ακόμα μήνες για να αντιληφθεί τους μείζονες κινδύνους που απειλούν και τον ιδιαίτερο τόπο μας και την πατρίδα συνολικά."
Πολύκαστρο 20 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.