Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δραστηριότητες Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (Μέλος ΟΓΕ) την Ημέρα της Γυναίκας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς 
Τα γεγονότα, το πραγματικό και επίκαιρο όσο ποτέ, νόημα της ιστορικής επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το μήνυμα δηλαδή του αγώνα με στόχο την κατάκτηση της ισοτιμίας και χειραφέτησης της γυναίκας του καθημερινού μόχθου, συζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς με επισκέψεις τους σε υπηρεσίες και χώρους όπου εργάζονται και σπουδάζουν γυναίκες και άνδρες στην πόλη του Κιλκίς.

Η περιοδεία σε Δήμο Κιλκίς, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομείο και η ομιλία στις σπουδάστριες του ΤΕΙ Κιλκίς, που οργανώθηκε με αφορμή την 8η Μάρτη, είχε στόχο τόσο την ενημέρωση για το πώς και το γιατί αυτή η μέρα καθιερώθηκε ως Παγκόσμια αλλά και για το πόσο σήμερα, 159 χρόνια μετά, το 2016, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, νέες γυναίκες που σπουδάζουν, συνταξιούχες και μετανάστριες, χρειάζεται να ακολουθήσουν το αγωνιστικό τους παράδειγμα οργανώνοντας την δική τους αγωνιστική απάντηση.

Χρειάζεται σήμερα, οι νέες κοπέλες περισσότερο να μάθουν - γιατί κανένα σχολικό μάθημα ή σχολή που σπουδάζουν δεν φρόντισε να τις ενημερώσει για την αλήθεια - για την πραγματική αιτία που γεννά την ανισοτιμία και τη διπλή εκμετάλλευση που βιώνουν σήμερα οι περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη.

Γιατί δεν φρόντισε να αναφερθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους σταθμούς στην πάλη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος, παγκόσμια. Δεν φρόντισαν να τους πουν πως ό,τι κατακτήθηκε, όποιο δικαίωμα γνώρισαν οι προηγούμενες γενιές, είτε αυτό αφορούσε το χρόνο και το ωράριο της εργασίας, είτε αφορούσε την προστασία της μητρότητας, όπως η 5ετής διαφορά στη συνταξιοδότηση που καταργήθηκε, δεν χαρίστηκε από κανένα, αντίθετα πληρώθηκε από τους εργαζόμενους και από τις εργαζόμενες με κόστος πολλές φορές την ίδια τη ζωή τους. 

Φροντίζουν όμως να σπέρνουν αυταπάτες για τους λόγους που η ανεργία στις γυναίκες και στους νέους χτυπάει κόκκινο, οι απολύσεις εγκύων σιγά - σιγά τείνουν να γίνουν καθεστώς, οι νέοι, γυναίκες και άνδρες, δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ σύνταξη γιατί τους στερούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Αυτό που δεν τους λένε, είναι πως το εμπόδιο στο να ζούμε μια ζωή που μας αξίζει γυναίκες και άνδρες είναι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων, που για τα δικά τους συμφέροντα «εργάζεται» τόσο η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας ανάλογες κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Παράλληλα τα μέλη του Συλλόγου κάλεσαν στην εκδήλωση που οργανώνουν την Τετάρτη 9 Μάρτη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Το περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορά την πορεία του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος μέχρι σήμερα, μέσα από μια μουσικοθεατρική παράσταση, που επιμελήθηκαν με περίσσιο μεράκι τα μέλη του συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην συγκρότηση του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, τιμώντας τις γυναίκες που συνυπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης που Συλλόγου, πριν από 35 χρόνια το 1981, ο οποίος από τη «γέννησή» του ανήκει στη δύναμη της ΟΓΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.