Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

"Ας μιλήσουμε για Θέατρο..." με τον κιλκισιώτη ηθοποιό Κώστα Καβακιώτη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 ανοικτή συζήτηση με θέμα "Ας μιλήσουμε για θέατρο...", με τον Κιλκισιώτη ηθοποιό και πρωταγωνιστή στην παράσταση "Μακμπέθ" του Κ.Θ.Β.Ε., Κώστα Καβακιώτη.

Η εν λόγω εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος" του φορέα, στις 7.30μ.μ..

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς έχει τη χαρά να φιλοξενεί έναν καταξιωμένο υπηρέτη της τέχνης του θεάτρου, ο οποίος τιμά την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιλκίς, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική, αλλά και συγκινητική εκδήλωση για την ΤΕΧΝΗ, καθώς ο Κ. Καβακιώτης που διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα το 1994, ως γυμνασιόπαιδο τότε, στην παιδική θεατρική σκηνή της, παίζοντας τον ρόλο του λιονταριού στο έργο του Φρανκ Μπάουμ ‘’Ο μάγος του Οζ’’.

Το κοινό που θα παρευρεθεί στην ανοικτή αυτή συζήτηση με τον Κ. Καβακιώτη, θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και να τον γνωρίσει καλύτερα, θέτοντάς του ερωτήσεις σχετικά με τις εμπειρίες του, τις συνεργασίες, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια στον χώρο του θεάτρου.

Ο Κώστας Καβακιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό στην "Κοινωνιολογία της Θρησκείας". Υπήρξε αθλητής χάντμπολ στις ομάδες του ΓΑΣ Κιλκίς, αλλά και του Άρη Θεσσαλονίκης.

Υποκριτική σπούδασε στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης Θεσσαλονίκης και μετά στο Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας, στο Steppenwolf Company του Λος Άντζελες και στο Directors Lab του Lincoln Center της Juilliard της Νέας Υόρκης.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές στo Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αντιπροσώπευσε την χώρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ηθοποιών στο Shakespeare's Globe του Λονδίνου. Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής των υποψηφίων για το M.A. in Acting στο Royal Central School of Speech and Drama και ήταν λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Από το 2009 διδάσκει θερινά σεμινάρια Υποκριτικής στο "Θέατρο Έξω από Τα Τείχη". Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως ηθοποιός, ενώ από το 2013 διευθύνει την ομάδα Drama Classes London.

Πατέρας του είναι ο Πολύδωρος Καβακιώτης, συνταξιούχος προϊστάμενος του Τελωνείου Κιλκίς και μητέρα του η δασκάλα Ελένη Σαρηγιαννίδου από την Αργυρούπολη Κιλκίς.

Τα πρώτα θεατρικά του βήματα τα έκανε στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ενώ συνέχισε στην Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών.

Αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς του, καθώς και κορύφωση στην καριέρα του, αποτελεί σήμερα ο πρωταγωνιστικός ρόλος που κατέχει στην εξαιρετική παράσταση του ΚΘΒΕ "Μακμπέθ", σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή. Μιας άξιας σκηνοθέτιδας, που από πολύ νωρίς εμπιστεύθηκε και ξεχώρισε το ταλέντο του δικού μας Κώστα Καβακιώτη, και ο οποίος της το ανταποδίδει πλουσιοπάροχα κάθε φορά με τις εξαιρετικές ερμηνείες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.