Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αυτά λέει η Λαϊκή Στσπείρωση Κιλκίς για το προσφυγικό

Δελτίο τύπου Λαϊκής Στσπείρωσης Κιλκίς
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη 2016, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Κιλκίς, ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων που έχει υπογράψει με την ΕΕ, τα οποία στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, και στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται η δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» και στο νομό Κιλκίς. 

Ανέδειξε ότι η αιτία των ροών των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας βρίσκεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στη Συρία, στη Βόρεια Αφρική, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών των περιοχών αυτών.

Επισήμανε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικοί παράγοντες και βουλευτές συγκαλύπτουν αυτή την αιτία, όπως συγκαλύπτουν και τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες προβλέπουν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία 

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων του νομού, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να μην αποπροσανατολιστούν από ρατσιστικές και εθνικιστικές φωνές, που βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον πραγματικό ένοχο, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του κατέθεσε το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων της Λαϊκής Συσπείρωσης:

- Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών-μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν.
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση-υποδοχή-περίθαλψη-φιλοξενία-μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.
Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Έξω ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση τις προηγούμενες μέρες σύμφωνα με την οποία συντάσσονται οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων. 

Τόνισε ότι ποτέ η Λαϊκή Συσπείρωση δε συμφώνησε με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, αφού εκτός των άλλων δε ρωτήθηκε και ποτέ γι’ αυτό, ενώ σχολίασε ότι ο Δήμαρχος στοιχίζεται με τη γραμμή του Πρωθυπουργού περί «εθνικής ενότητας» και «εθνικής στρατηγικής» την ώρα που γνωρίζει ότι υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να διαψευστώ αλλά νομίζω ότι σύντομα όλοι μας θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δύσκολα και σκληρά διλλήματα. Οι θεωρητικές αναλύσεις και οι διαγωνισμοί έξυπνης ατάκας από τις παρατάξεις της πόλης μας δείχνουν ότι δυστυχώς δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτά που έρχονται! Το πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν Κιλκίς και σαν πολιτικές παρατάξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.