Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

"Κάνουν το Κιλκίς έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων"

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Με θλίψη παρακολουθούμε την ελληνική κυβέρνηση ανήμπορη να αντιμετωπίσει και να ελέγξει τις αθρόες ροές μεταναστών εντός του νομού μας. Από ρυθμιστής το κράτος δυστυχώς κατέληξε απλός παρατηρητής και μάλιστα η ανικανότητα ελέγχου και οργανωμένης αντιμετώπισης οδηγεί στην πρόχειρη λύση, η οποία μάλιστα αιφνιδίασε την τοπική κοινωνία,της δημιουργίας χωρίς μέριμνα και χωρίς σχέδιο τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας (hot-spots) στον νομό Κιλκίς (Νέα Καβάλα-Χέρσο -Δροσάτο και Κεντρικό). 


Με δεδομένο μάλιστα τον εγκλωβισμό πάνω από 3.000 προσφύγων στην Ειδομένη ο νομός Κιλκίς ετοιμάζεται να γίνει ένας απέραντος καταυλισμός προσφύγων. Ένα καραβάνι ψυχών που θα παραμείνει για πολύ καιρό χωρίς να υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για την διαχείρισή του. Και όλα αυτά μάλιστα όταν υπήρχε η διαβεβαίωση για το αντίθετο.

Ήδη γινόμαστε καθημερινοί δέκτες εικόνας χιλίαδων ανθρώπων που έρχονται πλέον στον νομό μας με κάθε μέσο και πεζοί και οι οποίοι ελπίζουν να προωθηθούν σε χώρες του ευρωπαικού βορρά πλην όμως παραμένουν. Με σεβασμό στο δράμα των ξεριζωμένων προσφύγων εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στον Νομό Κιλκίς με πρόβλεψη φιλοξενίας δυσανάλογου αριθμού προσφύγων με τον γηγενή πληθυσμό.

Οι πολίτες του Κιλκίς και φιλόξενοι είναι και αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων. Το να γίνεται όμως ο νομός μας απλά και μόνο λόγω γεωγραφικής θέσης το χαλί κάτω από το οποίο θα χωθεί το πρόβλημα είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.