Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

"Σαρώνει" η γρίπη στην Ελλάδα. Στους 13 οι νεκροί

Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου
Μακραίνει η λίστα των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους ή νοσηλεύονται με επιπλοκές της γρίπης. Μέχρι και την Τετάρτη 13 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία, ενώ 50 ακόμη έδιναν μάχη για τη ζωή τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών, και ένα μωρό 9 μηνών αλλά και ένα 8χρονο παιδί με άλλο επικείμενο νόσημα.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, φέτος έχει επικρατήσει ο υπότυπος της γρίπης Α (Η1Ν1), ο οποίος- υπενθυμίζεται- είχε "χτυπήσει" και το 2010, αφήνωντας πάλι δεκάδες νεκρούς, κυρίως βέβαια άτομα ανεμβολίαστα ή με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ινστιτούτο Παστέρ έχουν φθάσει έως τώρα 400 δείγματα ασθενών, εκ των οποίων τα 158 βρέθηκαν θετικά σε κάποιον ιό της γρίπης. Η συντριπτική πλειονότητα εξ αυτών δε (156/158) ήταν Α (Η1Ν1).

Σε ό, τι αφορά τον αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι, με το τελευταίο "θύμα" της γρίπης να είναι μία 34χρονη γυναίκα από την Κρήτη, η οποία μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως φέτος τουλάχιστον το 70% των ατόμων που έχουν εισαχθεί έως τώρα σε Εντατική εξαιτίας επιπλοκών της γρίπης είναι ηλικίας κάτω των 60 χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου πως αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" και "Αγία Σοφία" νοσηλεύεται ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 8χρονο παιδί, ενώ την περασμένη εβδομάδα να νοσηλευθεί στο Ωνάσειο χρειάστηκε ακόμη ένα παιδί 4 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.