Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Κιλκίς: “Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη” - Παράσταση στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα με υπέρτιτλους

Ο Δήμος Κιλκίς και το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σας καλούν στη θεατρική παράσταση “Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη” σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

H αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Eίναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Θεάτρου, που επιχειρείται να ακουσθεί η απολογία του Σωκράτη στην αρχαία ελληνική γλώσσα του πρωτότυπου πλατωνικού κειμένου, ύστερα από δυόμιση χρόνια μεθοδευμένων προβών, ώστε να ακουσθεί με ένα φυσικό, άμεσο και οικείο τρόπο, χωρίς κανένα χαρακτήρα πειραματισμού.

Μια μοναδική εμπειρία για εκατοντάδες θεατές που πλημμύρισαν τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας του ΚΘΒΕ καθώς και σε παραστάσεις στο εξωτερικό.

Η «Απολογία Σωκράτους», που έγινε στις 21 Μαΐου του 399 π.χ και καταγράφηκε πιθανόν το 397 π.χ., είναι το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα αλλά και το μόνο στο οποίο αναφέρει τον εαυτό του παρόντα και ενεργό κατά τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Ηλιαίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διδασκαλία αρχαίου κειμένου, μετάφραση, σκηνικός χώρος, σκηνοθεσία:

Δήμος Αβδελιώδης
Επιμέλεια μετάφρασης υποτιτλισμού: Αμαλία Κοντογιάννη

Εικαστική παρέμβαση : Αριστείδης Πατσόγλου
Σκηνογραφικός σχεδιασμός κλεψύδρας: Κώστας Κοτσανάς

ΔΙΑΝΟΜΗ
Σωκράτης: Βασίλης Καραμπούλας,
Μέλητος: Θανάσης Δισλής

Γενική είσοδος: 10 €
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.

Προπώληση εισιτηρίων:
- Τμήμα Πολιτισμού Δ. Κιλκίς
- Viva.gr, Oteshop, Καταστήματα Γερμανός, Tickethour
- Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.