Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εγώ πότε θα βγω στη σύνταξη;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Το αγαπημένο μου θέμα την Κυριακή όπως έχετε καταλάβει, είναι ο κ. Αυτιάς κι ο τρόπος που «δημοσιογραφεί»! Μεγάλο σχολείο για όλους! Τα σημερινά news είναι μεταξύ άλλων και με την επισήμανση ότι περιδιάβαινα τα κανάλια:

α. Υπάρχει υπουργός συντάξεων! Ναι καλά το είδα. Για κάνα μισάωρο διαβάζαμε στην ταινία που περνούσε από κάτω (τρέϊλερ το λένε νομίζω) ,ότι σε λίγο θα έρθει στο στούντιο ο «υπουργός συντάξεων». Κι αφού ήρθε…. Μας εξήγησε το ξεφτέρι ότι το έγραψε έτσι … για να το καταλάβει ο κόσμος. Ούτε σαν κι αυτόν νιονιό δηλαδή ο κόσμάκης! 


 Και ναι μεν, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, για τους νυν συνταξιούχος …. αλλά μέχρι το 2018, γιατί μετά θα έχουμε τρελή ανάπτυξη , αλλά δε θα μειωθούν ούτε και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Πως;; γιατί θα έχουνε ρήτρα ανάπτυξης . Τώρα αν θα υπάρχει ανάπτυξη…… μυστήριο!!

β. από το στόμα του τρομερού κ. Μήχαλου καλεσμένου του αγαπητού Γιώργου ακούσαμε: « έχω υπολογίσει ότι με το νέο σύστημα εισφορών του ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο του εργασιακού μου βίου, θα πληρώσω εισφορές 800.000 ευρώ για να πάρω 400.000 ευρώ σε σύνταξη! 

Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, ο κ. Μήχαλος βρίσκεται στο άνθος της ηλικίας του κι έχει μπροστά του τουλάχιστον 35 χρόνια εργασίας και καμιά πιθανότητα να την κάνει πρόωρα…, άρα θα πληρώνει 22.857,14 ευρώ/ έτος (ή τα εισοδήματα του είναι πολλαπλάσια των 100χιλ ευρώ τα φανερά…. Αλλά είναι τσιγκούνης), για να πάρει σύνταξη άλλα 35 χρόνια, από 11.428,57 ευρώ/έτος. 

Κι άντε να δεχτούμε ότι έχει γονίδια Μητσοτάκη, άρα μπορεί να ζήσει μέχρι τα 100 του. Από πού όμως προκύπτει ότι οι δουλειές του θα πάνε τόσο καλά, ώστε να μπορεί να πληρώνει κι άρα ν απολαμβάνει στο μέλλον σύνταξη; Την όποια τέλος πάντων;

Γιατί όλες-οι εμείς που δουλεύουμε 15-25-35 και βάλε χρόνια κ. Μήχαλε, σας έχουμε εμπιστευθεί τις εισφορές μας, είτε γιατί δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα και ΔΕΝ τις αποδώσατε όπως οφείλατε, είτε γιατί δουλεύουμε στο δημόσιο και δια των προηγούμενων Κυβερνήσεων σας επιτράπηκε να πλιατσικολογήσετε τα αποθεματικά των ταμείων μας και των ταμείων του ιδιωτικού τομέα βεβαίως, με δανικά κι αγύριστα που σας έδωσαν οι τράπεζες που εμείς κάθε φορά χρηματοδοτούμε να σταθούν στα πόδια τους, αλλά είναι ιδιωτικές λέει!

γ. Ο κ. Λοβέρδος είναι αυτός που ξέρει καλύτερα το ασφαλιστικό απ όλους (την προηγούμενη βδομάδα ήταν ο Κουτρουμάνης που το ήξερε καλύτερα…) κι ο κ. Αυτιάς εμπιστεύεται τη γνώμη του παρ ότι στο παρελθόν υπήρξε «πολύ σκληρός μαζί του». 

Μετά απ αυτό δεν τολμάω να ρωτήσω, ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ; γιατί εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και σ εμένα οφείλεται η κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, η διαφθορά πολιτικών κα δημοσιογράφων…….. και η καταστροφή των ταμείων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.