Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Διημέρευσης στο Κιλκίς

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Διημέρευσης.

Το κτίριο ανακαινίζεται με δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μέσω του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Υποστηρικτών ΑμεΑ του Κέντρου. Η επαφή του Κέντρου με το Ίδρυμα ξεκίνησε επί προεδρίας του κ. Αντώνη Ναλμπάντη, στη συνέχεια με την κ. Καλλισθένη Πάκα και τη δωρεά του λεωφορείου για τη μεταφορά των ωφελουμένων ενώ επί προεδρίας της κ. Ευθυμία Καράμπαγλη το Ίδρυμα αποδέχτηκε το αίτημα για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων.

Το κτίριο, σύμφωνα με το Γραφείο Κιλκίς της Γενικής Διεύθυνσης Εποικισμού Μακεδονίας, ήταν αρχικής ιδιοκτησίας του Αβραάμ Χαριτίδη ενώ περιήλθε στην ιδιοκτησία του Ταμείου Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Ν. Κιλκίς το 1929.Την περίοδο του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου και μέχρι την 27η Μαΐου 1950, το κτίριο επετάχθη για τις ανάγκες του 113 Τάγματος Εθνοφυλακής. Αργότερα στέγασε τις υπηρεσίες του ΠΙΚΠΑ, περίοδος με την οποία έχει κυρίως συνδεθεί η μνήμη των Κιλκισιωτών με το κτίριο. Σήμερα, μετά την κατάργηση των Νομαρχιών, ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα και από το 1994 στεγάζει το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν:

- αντικατάσταση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων

- αντικατάσταση δαπέδων:

- θερμομόνωση του κτιρίου

- αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού

- μεταφορά το ανελκυστήρα και δημιουργία νέου κλιμακοστασίου

- νέα ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση

- αντικατάσταση κουζίνας

- αντικατάσταση χώρων υγιεινής

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του φορέα, το 2015 τελειώνει με ευχάριστα νέα καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, με τη στήριξη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Σπίγκου, δέχθηκε να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης για την ανανέωση του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Συγχρόνως αναζητούνται και άλλοι τρόποι για την ανανέωση του συνολικού εξοπλισμού του Κέντρου.

Τέλος, εκτός από Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Κιλκίς και τη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση για την προσωρινή και ζεστή φιλοξενία των ωφελούμενων και του προσωπικού στους χώρους του ΚΔΑΠ. Επίσης τον κ. Τατίδη Νικόλαο για τη διάθεση του αποθηκευτικού χώρου, τον κ. Θαμνίδη για τη μεταφορά του εξοπλισμού καθώς και το κατάστημα BoomCar για την τεχνική υποστήριξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.