Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Προκλητικές οι τοποθετήσεις Γεωργαντά και Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς σχετικά με το επίδομα παραμεθορίου"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση για το λαό του νομού οι τοποθετήσεις του βουλευτή της ΝΔ Γ.Γεωργαντά και της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαϊκού εισοδήματος, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για την περικοπή του επιδόματος παραμεθορίου σε 4 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Δράμα). 


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ψηφίσει εκατοντάδες νόμους (χώρια, μαζί και ορισμένες φορές μαζί με το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι μείωσαν πάνω από 50% το εισόδημα του λαού τα χρόνια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο. Φαίνεται πως ξέχασαν ότι έχουν ψηφίσει 3 μνημόνια ο ένας και 2 ο άλλος, το τελευταίο από κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μόλις πριν λίγους μήνες.

Το θράσος, όμως, να βγαίνουν και να μιλάνε σαν να μην έχουν κυβερνήσει ποτέ, τους το έχει δώσει η ίδια η σημερινή κυβέρνηση. Αυτή είναι η υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Από τη μία συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων και με τις ευλογίες της ΕΕ. Από τη άλλη τους δίνει πάτημα να εμφανίζονται δήθεν ως φιλολαϊκή αντιπολίτευση. Συμβάλει έτσι και αυτός, ώστε και οι όποιες αγωνιστικές διαθέσεις του λαού να εγκλωβίζονται μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, μέσα στις λογικές της διαχείρισης, του μικρότερου κακού και της ανάθεσης.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, η νεολαία και οι συνταξιούχοι πρέπει να επικαλεστούν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα και στους τοπικούς τους παράγοντες που υπόσχονται λύσεις, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα.

Η λύση για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής αυτού του σάπιου και βάρβαρου συστήματος, του καπιταλισμού, που γεννά την εκμετάλλευση, την κρίση και τους πολέμους και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όπου θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.