Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; Φυσικά και κοροϊδευόμαστε ασύστολα!
Κι ας μου πει το γελαστό παιδί ο κ. Τσίπρας, κι ο ¨αναμορφωτής¨ του ασφαλιστικού κ. Κατρούγκαλος, τι ενδιαφέρει τον παππού και τη γιαγιά που δούλεψαν χρόνια στο γιαπί στο εργοστάσιο ,ή στη λάντσα, αν για τα 600 ευρουλάκια της σύνταξης που θα γίνουν 420 ή 360 θα ευθύνεται η κύρια ή η επικουρική τους σύνταξη; Μήπως έχει καμιά σημασία;

Η μείωση είναι μείωση, ότι κι αν την προκαλεί και πονάει το ίδιο! Κι όχι απαραίτητα μόνο τον παππού και τη γιαγιά, αλλά τους οφελούμενους της σύνταξης, που μπορεί να είναι τα παιδιά, τα παιδιά των παιδιών ή η χήρα κόρη-νύφη που ζει μ αυτά τα χρήματα τα ορφανά της.

Βεβαίως μπορεί να είναι κι ο ακαμάτης γιος που αρμέγει τον γονιό του για να μη ζοριστεί. Αλλά βρε αδερφέ; Από πότε πρέπει να δίνουμε λογαριασμό στον Κατρούγκαλο για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής;; Γιατί τι άλλο είναι η σύνταξη; Ένας κουμπαράς που μαζεύουμε 30-35 χρόνια εργασιακού βίου τις καταθέσεις της ψυχής, ενίοτε και της αξιοπρέπειας μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε αργότερα χωρίς να επιβαρύνουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Κι αυτόν ακόμη τον κουμπαρά της ζωής μας, οι κατά καιρούς κυβερνώντες τον έχουν βάλει στο χέρι πολλές φορές. Και φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε τον κάθε τυχάρπαστο (που εμείς με την ψήφο μας τον κάναμε μάγκα) να μη μας τον αδειάσει εντελώς. Αν υπάρχει πιο "εντελώς" απ' το σημερινό κατάντημα.

Και δεν ισχυρίζομαι ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα σημερινά χάλια του ασφαλιστικού. Προφανώς και δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά. Εδώ δεν πρόλαβε να κυβερνήσει (γιατί λειτουργεί σα να βρίσκεται στις πρόβες). Αλλά κι οι προηγούμενοι που το πλιατσικολόγησαν έχουν ονοματεπώνυμα αδερφάκι μου, άρα μπορούμε να ζητήσουμε ευθύνες αν δεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!

Θα μου πει βέβαια κάποιος: και γιατί δεν ξεσηκώνονται οι "αγανακτισμένοι" πολίτες απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που τους εκμεταλλεύεται και τους κοροϊδεύει τόσα χρόνια; Και γιατί δέχονται τον ευτελισμό της ζωής και της αξιοπρέπειας τους, την ανασφάλεια των γηρατειών, την αυτοκτονία του γείτονα, τον ξενιτεμό των παιδιών τους, τον βίαιο θάνατο των ονείρων τους; Έλα μου ντε;

Ίσως, γιατί είναι αυτοί οι πολίτες κι έχουν τις κυβερνήσεις που τους πρέπουν!

Καλή χρονιά πατριώτες, αλλά για να είναι καλή……ξεκουνηθείτε κι εσείς από τους καναπέδες. Γιατί όπως είπε κι ο αγαπητός Αζίζ Νεσίν, «έτσι ήρθαν τα πράγματα μα έτσι δε θα πάνε». Εκτός κι αν το αξίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.