Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλη τη Χώρα ενίσχυσε η Ελληνική ΑστυνομίαH Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια συγκέντρωση ειδών (τροφίμων, ρούχων κλπ), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για την κάλυψη άμεσων αναγκών, αντίστοιχα, ως εξής:

· στο εκκλησιαστικό – κοινωνικό Παντοπωλείον «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μιτρόπολης Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνα (Πιερία),

· στο «Σωσσίδειο Γηροκομείο Βέροιας», στο «Γηροκομείο Νάουσας» και στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα παιδιά της άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια (Ημαθία),

· στο Ίδρυμα Παιδικής προστασίας Γιαννιτσών «Παναγιά η Οδηγήτρια» (Πέλλα),

· στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με μέριμνα της οποίας θα μοιρασθούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη (Κιλκίς),

· στο Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Σιδηρόκαστρο (Σέρρες),

· στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας στον Πολύγυρο, με μέριμνα του οποίου θα δοθούν σε άπορες οικογένειες (Χαλκιδική).

Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιούταν σε καθημερινή βάση, στην έδρα της κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας. Συγκεντρώθηκαν, ενδεικτικά, ρούχα, τρόφιμα, είδη ένδυσης, παιγνίδια και σχολικά είδη.

Τονίζεται ότι το έργο των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι σημαντικότατο ώστε να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Η πρωτοβουλία αυτή εκτός από τον συμβολικό της χαρακτήρα που αναδεικνύει και την κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, σκοπεύει και στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των μελών των παραπάνω φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου