Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

"Το στρατόπεδο Καμπάνη Κιλκίς επελέγη ως κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων"

Παρέμβαση - Δήλωση Σούλη Καζαντζίδη
Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για την άμεση σύγκληση σύσκεψης για τη διαχείριση του προσφυγικού, ζητά ο πολιτευτής της ΝΔ Σούλης Καζαντζίδης ο οποίος αποκαλύπτει ότι το στρατόπεδο Καμπάνη του Κιλκίς θα μετατραπεί σύντομα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Ο κ. Καζαντζίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


‘’Ο νομός Κιλκίς από προσωρινό σταθμό διαμονής των προσφύγων μέχρι την έξοδό τους από τα Σκόπια για την τρομοκρατημένη πλέον Ευρώπη, μετατρέπεται σε αποθήκη δυστυχισμένων ψυχών και μάλιστα ερήμην της κοινωνίας μας και των τοπικών πολιτικών αρχών.

Τα σοκ διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι μάσκες έπεσαν!
Το περιβόητο εναλλακτικό σχέδιο που αρνήθηκε να αποκαλύψει στους τοπικούς παράγοντες της Παιονίας ο αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στις αρχές της εβδομάδας, στην περίπτωση που στηθεί συρμάτινος τοίχος στα Σκόπια, το ‘’εναλλακτικό σχέδιο’’ κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, φοβίζει για τη μυστικότητά του και δημιουργεί βαθιά ανησυχία για τον ενεργό πλέον ρόλο του νομού μας στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μου, το Κιλκίς και ειδικότερα το άδειο σήμερα στρατόπεδο Καμπάνη προορίζεται ως χώρος σταθερής φιλοξενίας 5.000 προσφύγων. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο επικεφαλής του Γ.Ε.Σ. έρχεται στην πόλη του Κιλκίς για να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καμπάνη για να μετατραπεί σε κέντρο προσφυγικής φιλοξενίας.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί της δεύτερης φοράς Αριστερά ξεδιπλώνονται καιρό τώρα, με φήμες, με ψιθύρους και με μισόλογα για hot spots, για κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή μας, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα που ποτέ δεν ονοματίζονται, και φανερώνουν πόσο τραγικά ανεύθυνη, ασυνεπής και ασυνεχή είναι η μεταναστευτική πολιτική της. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κυβερνούν δείχνουν και κάτι άλλο, πιο σοβαρό. Ότι δεν υπολογίζουν τους θεσμούς, ότι δε σέβονται τις τοπικές κοινωνίες. Δεν ενημερώνουν, δε μετρούν τις όποιες διαφωνίες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιβάλλουν τις πολιτικές τους ετσιθελικά, αυταρχικά, βιαστικά χωρίς εξηγήσεις.

Αυτή είναι η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ! Δοξάστε την!
Πριν τη ‘’δοξάσουμε’’ όμως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε τι και πότε θα συμβεί, τι στάση θα κρατήσουμε και το βαθμό ετοιμότητας νομού, αστυνομικών δυνάμεων και στρατού στην προοπτική φιλοξενίας ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων στην πόλη του Κιλκίς. 5.000 φυλακισμένες ψυχές…

Καλώ τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη να συγκαλέσει τάχιστα διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους φορείς, τους βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους, την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και τα συνοριακά τμήματα και όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στο προσφυγικό για να πάρουμε αποφάσεις. Με ψυχραιμία και σύνεση.

Δε μας ταιριάζει, δε μας αξίζει ο ρόλος του κομπάρσου. Έχουμε χρέος για τον τόπο μας, για τους συμπολίτες μας, για τους πρόσφυγες, να δώσουμε την καλύτερη λύση γιατί εμείς το θέλουμε και όχι γιατί οι άλλοι μας το επιβάλλουν’’. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.