Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σίμος Δανιηλίδης: «Να εκριζωθούν μια για πάντα οι θύλακες του φασισμού…»

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν έπεσε θύμα ανάλογων βίαιων επιθέσεων (Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2011 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ-ΚΜ και του Σ.ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα γεγονότα που συνέβησαν με θύμα τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο είναι ευθύς εξαρχής απαράδεκτα και αποκρουστικά. Πρόκειται για μια άνανδρη και εγκληματική επίθεση που εκπορεύεται από μια φασιστική αντίληψη και νοοτροπία, και ως τέτοια την καταδικάζω απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για στυγνές εγκληματικές ενέργειες των εγκάθετων που έχουν στόχο την επιβολή ‘‘νέας τάξης πραγμάτων’’, κατά την οποία δεν θα τολμά κανένας να εκφράζει την άποψή του. Το αυγό του φιδιού, που επωάστηκε όλα αυτά τα προηγούμενα πέντε χρόνια στις πλατείες των αγανακτισμένων, στις συνοικίες και τις γειτονιές των πόλεών μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και στις διαδικασίες διαφόρων συλλογικών οργάνων, έχει γεννήσει τα δηλητηριώδη φίδια τα οποία πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται.

»Ως πολίτης που έχω υποστεί παρόμοια βάρβαρη επίθεση καταλαβαίνω πλήρως τα αισθήματα του κ.Κουμουτσάκου τον οποίο συμπαραστέκομαι, όπως νιώθω και κάθε πολίτη ή πολιτικό που έχει υποστεί τη θηριωδία αυτού του τύπου. Η βάναυση και τραμπούκικη βία, που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση απλών πολιτών ή εκπροσώπων του λαού, από όπου κι αν προέρχεται, αποτελεί απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και την πολιτική ομαλότητα της χώρας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η βία προέρχεται από πρόσωπα που καλύπτονται πίσω από ‘‘δημοκρατικούς’’, ‘‘προοδευτικούς’’ και ‘‘συνδικαλιστικούς’’ μανδύες, υιοθετώντας ακραίες φασιστικές νοοτροπίες, συμπεριφορές και πρακτικές, όπως στη δική μου περίπτωση.

»Απέναντι σε όλες αυτές τις απαράδεκτες προκλήσεις, οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα πρέπει να παραμείνουν απαθείς και αδιάφοροι. Πολύ περισσότεροι δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από τη ψευδορητορία αυτών των εγκληματικών στοιχείων, είτε των ευθέως φασιστικών είτε όλων όσοι ακολουθούν φασίζουσες συμπεριφορές και πρακτικές χάριν του όποιου ‘‘συμφέροντός’’ τους.

»Κυρίως, όμως, οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά και όλος ο πολιτικός κόσμος, δεν μπορούν και δεν δικαιούνται, είτε δια της σιωπής είτε δια της αδράνειας και της μη αποτελεσματικότητας των αρμόδιων οργάνων, να αφήνουν ελεύθερα πεδία μέσα στα οποία μπορούν να δράσουν τα φασιστικά ή όποια άλλα εγκληματικά στοιχεία, με όποιον μανδύα κι αν αυτά κυκλοφορούν. Έστω κι αυτήν την ύστατη στιγμή οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι σ’ αυτά τα τραγικά και επικίνδυνα γεγονότα, να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν συγγνώμη διότι αυτά τα πέντε προηγούμενα χρόνια όχι μόνο δεν καταδίκασαν, δεν κατήγγειλαν παρόμοια επεισόδια βίας, αλλά αντίθετα σε πολλές των περιπτώσεων ανέχθηκαν ή ‘‘χρησιμοποίησαν’’ τέτοιου είδους συμπεριφορές.

»Αυτό που δεν έγινε στη δική μου περίπτωση, δηλαδή να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι ένοχοι των εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος μου, παρά του ότι ‘‘παρήλασαν’’ από τις οθόνες των τηλεοράσεων και τις σελίδες των εφημερίδων, εύχομαι και ελπίζω να συμβεί, και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν, στη θλιβερή περίπτωση με θύμα τον κ.Κουμουτσάκο. Εύχομαι και ελπίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικές Αρχές να ενεργήσουν με μεγαλύτερη προσοχή, συνέπεια και υπευθυνότητα ώστε όλοι οι φασίστες και τραμπούκοι, που συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο επεισόδιο, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

»Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους οι πάντες ότι η χώρα μας, με δεδομένες τις κρίσιμες καταστάσεις που βιώνουμε, δεν μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία όταν υπάρχουν θύλακες που εκτρέφουν τη βία, την τρομοκρατία και τον φασισμό. Αυτοί οι θύλακες πρέπει να εκριζωθούν οριστικά και δια παντός…

»Ο πολιτικός κόσμος όλου του δημοκρατικού συνταγματικού τόξου, αλλά και οι θεσμοί της χώρας (Αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός, κοινωνικά κινήματα και συλλογικότητες, κ.ά.), υπερβαίνοντας οποιαδήποτε σκοπιμότητα και βάζοντας στην άκρη οποιοδήποτε ‘‘συμφέρον’’ και ‘‘σκοπιμότητα’’, όλοι μαζί και από κοινού να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο επανάληψης και συνέχισης τέτοιου είδους φασιστικών εγκληματικών ενεργειών, και να μην αρκούνται απλά στη λεκτική καταδίκη αυτών των φαινομένων, ούτε απλά στην αποκήρυξή τους.

»Κι αυτό να γίνει με τρόπο πειστικό και αξιόπιστο, απαρνούμενοι επιλεκτικών αντιλήψεων και πολιτικών στάσεων, όπως δυστυχώς συνέβη πολλάκις κατά το παρελθόν με κάποιους σε μια περίπτωση να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και σε άλλη παρόμοια να σιωπούν! Ο φασισμός, η βία και η τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχονται δεν αντιμετωπίζονται με ευαισθησίες αλά κάρτ…».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.