Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η αλήθεια για τον αγώνα Εθνικού Νέου Αγιονερίου - Δόξας Δράμας

Ανακοίνωση Εθνικού Νέου Αγιονερίου
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα τα όσα ακούγονται και λέγονται εδώ και δυο – τρεις ημέρες σχετικά με τον αγώνα Δόξα Δράμας – Εθνικός Ν. Αγιονερίου όπου η ομάδα μας εντός αγωνιστικού χώρου κέρδισε με 1 – 0 παίρνοντας τη νίκη επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου.

Η ιστορική ομάδα της Δόξας την οποία όλοι μας συμπαθούσαμε και για την οποία νιώθαμε περηφάνεια όταν αγωνιζόταν στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαιρικού χάρτη της χώρας (Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, Κύπελλο Ελλάδας κ.ο.κ.) εκπροσωπώντας τη Μακεδονία μας και την πολύπαθη Βόρεια Ελλάδα και για την οποία και σήμερα νιώθουμε ανάλογη συμπάθεια, δέος και τιμή που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας αποτελεί για εμάς και για κάθε υγιή φίλαθλο παράδειγμα.

Η γενέτειρα μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων που άφησαν εποχή όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι για όλους μας μια ομάδα – ιστορία που μόνο ελάχιστοι δεν γνωρίζουν σε τούτο τον τόπο το τι έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο μας.

Δεν υπάρχει, κατά την γνώμη μας, κανένας λόγος όμως ακόμη και σήμερα να συζητείται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που είχε κατά γενική και αντικειμενική ομολογία όλα εκείνα τα στοιχεία που προσφέρουν στην εικόνα του βασιλιά των σπορ το ποδόσφαιρο (υγεία αθλητικού περιεχομένου, ανταγωνιστικές ομάδες εντός αγωνιστικού χώρου, προσέλευση κόσμου που έδωσε ώθηση στους αγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές, καλή φιλοξενία των αντιπάλων μόνο στα χαρτιά κ.λπ.).

Εμείς δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε με την ποδοσφαιρική αναμέτρηση η οποία ανήκει στο παρελθόν και τα όσα λέγονται και γράφονται γιατί πολύ απλά δεν προσφέρει στο άθλημα (σε μια δύσκολη εποχή) να κατηγορούμε και να αναθεματίζουμε "ρίχνοντας" αντί να "βγάζουμε" από το μύλο της συνωμοσιολογίας και της σκοπιμότητας γεγονός που αποτελεί εθνικό μας σπορ. 

Όμως δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αδυναμία η θέση μας αυτή. Και εμείς επί παραδείγματι θα έπρεπε να μιλούμε για πέναλτυ που κακώς δεν δόθηκε στο α΄ ημίχρονο καταφανέστατα σε χέρι πάνω στη γραμμή ή ότι το ακυρωθέν γκολ είχε στην αρχή της εξέλιξης της φάσης διακοπεί από τον επόπτη και όχι στη συνέχεια της; Όχι γιατί κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε αυτό που υπηρετούμε, την ιδέα και την άδολη και ανυστερόβουλη αγάπη μας για το άθλημα.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τους ανθρώπους της Δόξας στην πανέμορφη Δράμα μας και μας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη η ανταπόδοση ανάλογης αν όχι καλύτερης φιλοξενίας στο δεύτερο γύρο.

Και κάτι ακόμη, το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και με μια "μάχη" (αγώνας) δεν χάθηκε δα και ο "πόλεμος" (πρωτάθλημα) όπως κατά κόρον (και ορθώς) συνηθίζεται να λέγεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.