Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντρική τριχόπτωση

Περίπου το 85% των ανδρών παρατηρούν μια αραίωση στα μαλλιά τους μετά την ηλικία των 50, ενώ μερικοί άνδρες αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους ακόμα και στην δεκαετία των 20.

Ποιοι είναι όμως οι μύθοι γύρω από την τριχόπτωση;
Μήπως το καπελάκι του μπέιζμπολ είναι η αιτία της φαλάκρας; Όχι. Το παιχνίδι με τα δάχτυλα στα μαλλιά; Ούτε. Δεν ευθύνονται επίσης οι χτένες, οι βούρτσες και τα προϊόντα styling. Απλά αποφύγετε το πολύ δυνατό βούρτσισμα.

Μπορεί το κάπνισμα να ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών;
Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα και η τριχόπτωση συσχετίζονται. Αν λοιπόν χρειάζεστε έναν ακόμη λόγο για να κόψετε το κάπνισμα, προσθέστε την πρόωρη απώλεια μαλλιών στη λίστα σας.

Τι φανερώνει η τριχόπτωση για την υγεία;
Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η φυσική απώλεια μαλλιών δεν σηματοδοτεί κάποιο ιατρικό πρόβλημα και δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Το μόνο που ενδεχομένως επηρεάζει είναι την εξωτερική εμφάνιση και τις πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζει κανείς. Επιπλέον η φαλάκρα προσδίδει χρόνια.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;
To 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες. Το γονίδιο μάλιστα μπορεί να προέλθει και από τους δύο γονείς. Σε άλλες περιπτώσεις ευθύνονται, ορισμένα φάρμακα, η υπερβολική πρόσληψη της βιταμίνη Α, ή η ελάχιστη πρόσληψη πρωτεΐνης που μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Φυσικά δραματικό ρόλο παίζουν το άγχος και το στρες.

Τι μέτρα πρόληψης μπορείτε να πάρετε;
Η πρόληψη είναι πιο εύκολη από την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Αν θέλετε να δοκιμάσετε διάφορες θεραπείες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα , κάντε το αλλά να είστε προσεκτικοί. Τα περισσότερα προϊόντα – θαύματα είναι «ψεύτικα». Σε περίπτωση αμφιβολίας, εμπιστευτείτε τον δερματολόγο σας.

Υπάρχει κάποια αποδεδειγμένη θεραπεία;
Η Μινοξιδίλη είναι η μοναδική συνιστώμενη τοπική θεραπεία ανάπτυξης νέας τριχοφυΐας για άνδρες και γυναίκες σύμφωνα με τα S3 guidelinesτου Ευρωπαϊκού Φόρουμ Δερματολογίας (2011).

Πρόκειται για μια δραστική ουσία σε θεραπευτική αγωγή, που αναστέλλει την επέκταση της τριχόπτωσης και διεγείρει την ανάπτυξη νέων τριχών σε άτομα που εμφανίζουν αυτή την πάθηση. Στην Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των ασθενών καθώς 6 στους 10 το εμπιστεύονται!

Εφαρμόζεται εύκολα, στεγνώνει και απορροφάται γρήγορα, δεν λαδώνει τα μαλλιά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προϊόντα styling. Τα αποτελέσματα της θεραπείας παρουσιάζονται μετά από 4 μήνες με χρήση δύο φορές την ημέρα.

Υπάρχει κάποιο χάπι για την τριχόπτωση;
Εκτός από τη μινοξιδίλη, η δεύτερη ουσία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη θεραπεία τριχόπτωσης είναι η φιναστερίδη.

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας τριχόπτωσης είναι εντυπωσιακά, καθώς επιβραδύνει σημαντικά την απώλεια των μαλλιών και αποκαθιστά τα χαμένα μαλλιά ως έναν βαθμό. Οι έγκυες γυναίκες ωστόσο δεν πρέπει να παίρνουν το χάπι διότι μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.

Δείτε το θετικά
Σε κάθε περίπτωση, τα μαλλιά δεν κάνουν τον άνθρωπο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ή ασχοληθείτε με όσα είναι στο χέρι σας και εξαρτώνται αποκλειστικά από εσάς, όπως είναι το σώμα για παράδειγμα. Εάν χρειάζεστε κάτι να σας τονώσει το ηθικό σκεφτείτε άντρες όπως είναι ο Ed Harris, o Bruce Willis, o Michael Jordan ή ο πρίγκιπας William, που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει την αυτοπεποίθηση. Άλλωστε έχετε χάσει τα μαλλιά σας, όχι την γοητεία σας!

http://medicalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.