Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

"Όταν η αχαριστία ξεπερνάει κάθε όριο λογικής"

Ανακοίνωση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας
Στις δραματικές μέρες που διανύει η χώρα μας ,οι τραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι πολίτες απέναντι στην πολύτιμη προσφορά αντιμετωπίζουν φθηνή συμπεριφορά. 
Εδώ και λίγες μέρες έχουν σταλεί οι αποδοχές των προπονητών στις κατά τόπου Ε.Α.Σ. της χώρας, προκειμένου να κατατεθούν στα Σωματεία για το προπονητικό έργο, με μείωση κατά 50% στην επιχορήγηση για τη νέα χρονιά.

Είναι κατανοητή η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, αλλά πλέον η ετήσια επιχορήγηση έχει καταντήσει πλέον τυπική και στο χαμηλό επίπεδο που κυμαίνεται είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού.

Εδώ χρειάζεται να επισημανθεί ότι η πενιχρή οικονομική επιχορήγηση, αφορά και τους συναδέλφους προπονητές που ασκούν κατά κύριο λόγο μόνο το επάγγελμα του Προπονητή Στίβου.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας θεωρεί αντεργατική την συγκεκριμένη ενέργεια, αφού οδηγεί τους προπονητές σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση, με την νέα μείωση της επιχορήγησης του προπονητικού έργου.

Είναι βέβαιο ότι η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες, αφού τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής έχουν γίνει μια σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες, η αχαριστία ξεπερνάει κάθε όριο λογικής, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας περισσότερο συναντάμε την αχαριστία παρά την ευγνωμοσύνη, απέναντι μάλιστα σε « εργάτες του αθλητισμού » που υπηρετούν με συνέπεια, σοβαρότητα και ευσυνειδησία το προπονητικό τους έργο και απαιτούμε επιτέλους τον ανάλογο σεβασμό και τις ανάλογες εργασιακές αποδοχές, όπως αυτονόητα δικαιούται ο κλάδος μας. Να τονισθεί ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ενήργησε μονομερώς καθώς ούτε συνεργάστηκε, ούτε διαλέχτηκε με τους προπονητές, όπως απαιτεί το δημοκρατικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής μας. Είναι προφανές ότι το ζήτημα δεν είναι απλά οικονομικό αλλά επιστημονικό και δεοντολογικό.

Με βάση τα παραπάνω, αταλάντευτα αιτήματα του Σ.Π.Σ.Β.Ε. είναι τα παρακάτω:

· Να υπάρχει διαρκής και ειλικρινής διάλογος σε όλη την διαδικασία.

· Σεβασμός και αξιοπρέπεια απέναντι στο λειτούργημα του προπονητή .

· Άμεση συνεργασία για θέματα που αφορούν την Γ.Γ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

· Να υπάρξει λειτουργική περικοπή και να μην είναι εις βάρος των προπονητών

· ΄Αμεση ενημέρωση για επιστημονικά και επιμορφωτικά θέματα

· Διαμόρφωση νέου μοντέλου ανάπτυξης του Σωματειακού Αθλητισμού.

· Άμεσα ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να φέρει το θέμα των «οδοιπορικών» των προπονητών στο Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάκληση της απόφασης.

Και επειδή τελευταία στην χώρα μας γίνεται πολύς λόγος για τα ισοδύναμα, μήπως είναι καιρός και ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να βρεί τ’ ανάλογα ισοδύναμα;

To Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΟΥΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ ΚΥΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΑΝΗ

ΜΕΛΟΣ ΜΑΜΑΛΗΣ ΣΤΑΦΑΝΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΜΠΑΡΚΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου