Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αριστουργήματα πλεκτικής, στο εικαστικό εργαστήρι του "πόλις"

Το εργαστήρι πλεκτικής με βελονάκι  του "πόλις" απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε εκείνες και εκείνους (γιατί όχι) που γνωρίζουν μεν να πλέκουν, αλλά έχουν καιρό να ασχοληθούν και επιθυμούν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους.

Γνωριμία με το βελονάκιΑρχικά, οι μαθητές του Εργαστηρίου θα έρθουν σε επαφή με τους βασικούς πόντους και τη σχετική ορολογία (π.χ. γαϊτανάκια στον αέρα, βουβά και άριχτα γαϊτανάκια, ποδαράκια, μισά, διπλά και τριπλά ποδαράκια). Θα μάθουν πώς να ρίχνουν θηλιές στο βελονάκι, πώς να πλέκουν σε σειρά, σπείρα κ.ο.κ., πώς να αυξομειώνουν τους πόντους των πλεκτών τους και πώς να διαβάζουν γραπτές οδηγίες και να αναγνωρίζουν σύμβολα. 


Και φυσικά, πώς να δημιουργούν για τους ίδιους ή και για τους φίλους και συγγενείς τους, μοναδικά πλεκτά όπως κασκόλ, λαιμούς, σκουφιά, τσάντες και διάφορα άλλα χρηστικά (π.χ. σουβέρ), αλλά και διακοσμητικά στοιχεία (λουλούδια κ.α.), χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη φαντασία τους.

Την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) θα πραγματοποιηθούν ειδικά θεματικά μαθήματα (κατασκευή διακοσμητικών στολιδιών για το δέντρο, χριστουγεννιάτικα σουβέρ, πασχαλινά καλαθάκια, πλεκτά αυγά κ.α.).

Σημ. Ανάλογα με το επίπεδο και το ρυθμό των Τμημάτων θα προσαρμόζεται και το εκάστοτε περιεχόμενο εκμάθησης.

Διδάσκει η Πάολα Χαραλαμπίδουα) παιδικό τμήμα (9+ ετών) - Κάθε Δευτέρα: 18:30-19:30 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)β) τμήμα ενηλίκων - Κάθε Δευτέρα: 19:30-21:00 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)  

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "η πόλις"
Σουρή 6 Κιλκίς 61100 - Τηλ. 2341025111 
e-mail: ipolis@ipolis.gr














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.