Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεργασία Δημάρχου Κιλκίς με βουλευτές Κώστα Καραμανλή και Ιωάννη Αντωνιάδη

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τους βουλευτές ν. Σερρών Κώστα Καραμανλή και ν. Φλώρινας Ιωάννη Αντωνιάδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν το ν. Κιλκίς στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας, και συνεργάστηκε μαζί τους πάνω σε θέματα που αφορούν το Δήμο Κιλκίς.
Ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε διεξοδικά τους δύο βουλευτές για την ανοχύρωτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον οικονομικό τομέα και εστίασε στο Δήμο Κιλκίς σημειώνοντας ότι οι σοβαρές περικοπές της ΣΑΤΑ κατά 68% και των ΚΑΠ κατά 65% λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες στη συνολική λειτουργία του Δήμου και στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων δεν στάλθηκε φέτος από το αρμόδιο υπουργείο ούτε ένα ευρώ, παρά ταύτα, τόνισε ότι αν και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες, ο Δήμος θα καλύψει τη σχετική δαπάνη από δημοτικά έσοδα. Πρότεινε στους συνομιλητές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση για τη συντήρηση και λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων, την απλοποίηση των διαδικασιών στις άδειες έκδοσης των δημοτικών κτηρίων, των κοιμητηρίων και να πράξουν ότι είναι δυνατόν για λιγότερη γραφειοκρατία στη δημόσια διοίκηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο βουλευτές συμφώνησαν με τις βασικές παρατηρήσεις του κ. Σισμανίδη και υπογράμμισαν την ανάγκη αλλαγής του αυτοδιοικητικού μοντέλου ως προς τις διοικητικές και οικονομικές λειτουργίες

με ουσιαστική απόδοση των φορολογικών εσόδων από την κρατική διοικητική μηχανή στους Δήμους ώστε να μπορούν απερίσπαστοι και να προγραμματίζουν και να υλοποιούν τον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, η Πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού και στελέχη της ΝΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.