Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή Π. Τονικίδη προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης στην επιστολή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας τονίζει:
«Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. και η δεύτερη παγκοσμίως (μετά το Μπαγκλαντές) που επιβάλει έμμεσους φόρους στην εκπαίδευση.

Στην περίπτωση που η απόφαση αυτή δεν ανασταλεί η τουλάχιστον «παγώσει» έως ότου αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα που θα επιφέρουν τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, τότε πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. 

Ίσως είναι και η ταφόπλακα του συγκεκριμένου κλάδου με άγνωστες επιπτώσεις κυρίως στην επιδείνωση της ανεργίας. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μια τέτοια απόφαση θα επιβαρύνει υπέρμετρα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, των οποίων, τα παιδιά μετέχουν της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι αναγκαίο και βέβαιο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί οικονομίας και παιδείας θα κινηθούν άμεσα για να παγώσει το μέτρο, ώστε να υπάρξει ηρεμία για τη νέα περίοδο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου