Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία ΚΚΕ στους Παιδικούς Σταθμούς του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σήμερα 2 Σεπτέμβρη 2015 κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τα στελέχη του Κόμματος, Νικολαΐδου Σταυρούλα, Τσαουσίδη Κώστα και Χατζή Ειρήνη επισκέφτηκαν τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης του Κιλκίς και συζήτησαν με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του χώρου. 

Συζήτησαν για τις σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αλλά και για την παγίωση των ευκαιριακών 2μηνών, 3μηνών και 5μηνών συμβάσεων, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα του προσωπικού, ενώ παράλληλα απαξιώνουν την παιδαγωγική λειτουργία και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Επιπλέον το δίκτυο δημόσιων παιδικών σταθμών – και ειδικά των βρεφικών τμημάτων – παραμένει ανεπαρκές και πανελλαδικά και στο νομό Κιλκίς, μεγεθύνεται η παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα με δημόσια χρηματοδότηση, ενώ οι δημόσιες επενδύσεις για κτιριακές υποδομές δεν υφίστανται.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν ότι η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού είναι ευθύνη του κράτους και όχι αποκλειστικά της οικογένειας, αλλά το αστικό κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τις ζωτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών του. Ειδικά μετά την ψήφιση και του 3ου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της. Να ανοίξουν το δικό τους δρόμο για το δικό τους κράτος και εξουσία, όπου οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού είναι θεμέλιο του σχεδιασμού και της οργάνωσής τους.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και τους γονείς των παιδιών, να στηρίξουν το ΚΚΕ σ’ αυτές τις εκλογές, γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει ψήφους, είπε την αλήθεια και έγκαιρα προειδοποίησε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, και γιατί αύριο πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ θα είναι στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου