Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής

"Χθες (23.08.2015), στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή των Σκουριών της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, ομάδα ατόμων προκάλεσε εκτεταμένα επεισόδια και επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.
Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες, ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν απρόκλητα και αναίτια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ (περισσότερες από σαράντα), ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου.

Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν λίγο πριν την αποχώρησή του, λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν εβδομήντα οκτώ (78) άτομα (69 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων και 9 ημεδαποί) που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια και τους προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής."

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι της Αστυνομίας..... ήμασταν κι εμείς εκεί. Ας μη λέμε ανοησίες. Τα δακρυγόνα που φάγαμε (γιατί άραγε;; είμαστε επικίνδυνοι για τη δημοκρατία;;) μας θυμίσανε άλλες εποχές. Τη Διακυβερνητική ας πούμε στο Πόρτο Καρράς...... κι όχι πως κάποια παιδόπουλα, στην πλειοψηφία τους γερμανοί..... δεν ήρθαν για να εκτονωθούν! Αλλά κι η Αστυνομία και τα Ματ, γι αυτό ακριβώς ανέβηκαν στο βουνό. Και το είδαμε! από το πάθος σας, από τους θύλακες σας στο δάσος, από την ποσότητα των χημικών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.