Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Την Ειδομένη επισκέφτηκε ο Γ. Γεωργαντάς

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τo Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 ο κ. Γεωργαντάς επισκέφτηκε την περιοχή της Ειδομένης στο σημείο όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες προκειμένου να εξέλθουν του ελληνικού εδάφους και να κατευθυνθούν προς τη FYROM.
Κατά την επίσκεψή του είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα. Ξανθούλα Σουπλή. Η Πρόεδρος τον οδήγησε στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού και του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια στην αγροτική περιοχή που βρίσκεται πλησίον της μεθοριακής γραμμής όπου εκεί ο κ. Γεωργαντάς διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαμένουν 

προσωρινά οι πρόσφυγες επιχειρώντας κατά περιόδους να εισέλθουν στη FYROM. Οι άθλιες συνθήκες υγιεινής , η έλλειψη επαρκούς σίτισης και οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία μας προσβάλλει όλους ως ανθρώπους. Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με άντρες της αστυνομικής δύναμης που υπάρχει στην περιοχή και η οποία με αυταπάρνηση και κάτω από άθλιες συνθήκες προσπαθεί να διευκολύνει του πρόσφυγες.

Το κλείσιμο των συνόρων και τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης και την πλήρη απουσία της Κεντρικής Διοίκησης. Ο κ. Γεωργαντάς πριν από δύο μήνες είχε επισκεφτεί την αρμόδια Υπουργό κα. Χριστοδουλοπούλου και την είχε ενημερώσει για την αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος στην περιοχή και ζήτησε να ενισχυθεί ο Δήμος Παιονίας και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες κατά τη διέλευση των προσφύγων. 

Συγχρόνως ζητήθηκε να υπάρξει μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μια συνεννόηση με τη FYROM. Δυστυχώς αυτό το δίμηνο με κανένα τρόπο η επίσημη Κυβέρνηση δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο ζήτημα αυτό και ο Δήμος Παιονίας καμία ενίσχυση δεν έχει σ’ ένα έργο που υπερβαίνει τις δυνατότητές του.

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης και μάλιστα σε μία ευαίσθητη περιοχή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και πρέπει άμεσα η προσπάθεια των Τοπικών Φορέων , των Αστυνομικών Αρχών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (οι οποίες έχουν μία αξιοσημείωτη παρουσία) να υπαχθούν όλες υπό την κεντρική καθοδήγηση του Υπουργείου έτσι ώστε και αποτελεσματικές να είναι και εντός του πλαισίου της μεταναστευτικής πολιτικής, την ευθύνη της οποίας έχει η Κυβέρνηση, να κινούνται.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί και το ζήτημα των ζημιών που έχουν προκληθεί από τους πρόσφυγες στις καλλιέργειες της περιοχής για τις οποίες πρέπει να βρεθεί τρόπος αποκατάστασής τους.

Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα για όλα τα παραπάνω ζητήματα σχετική ερώτηση στη Βουλή επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιήσει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου το οποίο οφείλει να είναι παρόν σε μία κατάσταση η οποία χρίζει ουσιαστικής αντιμετώπισης και να μην επικεντρώνονται κάποιοι μόνο στη θεωρητική και ουτοπική πολλές φορές προσέγγισή του."




1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.