Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

«Παρέμβαση Γ.Γεωργαντά υπέρ αγροτών στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε χθες 13 Αυγούστου 2015 συζητήθηκε η στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με το μνημόνιο της συγκυβέρνησης Τσίπρα–Καμμένου μετά τη τραγική κατάληξη της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσής τους. Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. πήραν το λόγο πολλοί Βουλευτές της Ν.Δ. ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Κιλκίς Γ.Γεωργαντάς ο οποίος επικεντρώθηκε σε τρία κυρίως σημεία. 

Πρώτον, πράγματι είναι αναγκαιότητα για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην έχουμε άτακτη χρεωκοπία να υπερψηφιστεί και η συμφωνία αυτή η οποία δυστυχώς έχει δυσβάστακτα μέτρα και ρυθμίσεις λόγω της κάκιστης διαπραγμάτευσης την οποία έκανε έξι μήνες η Κυβέρνηση. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν ζητηθεί να ψηφιστούν και από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά πλην όμως η Ν.Δ. με τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση της το προηγούμενο διάστημα είχε καταφέρει να τις αποφύγει και ήταν βέβαιο ότι δε θα επανέρχονταν καθώς από τα τέλη του 2014 διαφαίνονταν για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ρυθμοί ανάπτυξης γα την οικονομία. Η παρούσα Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να φέρει πάλι την οικονομία σε ύφεση και με τις άστοχες ενέργειές της και τις απίστευτες παλινωδίες της αύξησε υπέρμετρα τις ανάγκες δανεισμού της χώρας.

Η ψήφιση αυτή όμως πρέπει να αποτελέσει και την τελευταία ενέργεια στήριξης της Ν.Δ. προς την Κυβέρνηση χάριν του συμφέροντος της χώρας. Η Ν.Δ. επιδεικνύει για ακόμη μία φορά υπεύθυνη στάση πέρα και πάνω από τα κομματικά πλαίσια πλην όμως η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι από τις 14 Αυγούστου οφείλει μόνη της και λύνοντας τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ να φροντίσει για την υλοποίηση της συμφωνίας και την επίλυση των προβλημάτων που η επτάμηνη τραγική διακυβέρνηση είτε επιδείνωσαν είτε δημιούργησαν.

Η Ν.Δ. το επόμενο διάστημα θα φροντίσει αναδεικνύοντας τις αδικίες που έχουν τελεστεί και τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και καταθέσεις Προτάσεων Νόμων να αντισταθμίσει τις δυσμενείς συνέπειες από τις συμφωνίες αυτές ιδίως δε για τον ιδιωτικό τομέα και τους αγρότες.

Η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τους αγρότες στο 20% για τα εισοδήματα του 2015 και στο 26% για τα εισοδήματα του 2016 δεν ψηφίστηκε σήμερα αλλά προβλέπεται σύμφωνα με τη συμφωνία να έρθει στη Βουλή με συγκεκριμένο Νομοσχέδιο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι η πρόβλεψη αυτή δεν πρέπει να υλοποιηθεί και ότι η Ν.Δ. πρέπει το επόμενο διάστημα να πράξει ότι είναι δυνατό προς κάθε κατεύθυνση αλλά και προς τους εταίρους μας προκειμένου να καταδείξει ότι η ρύθμιση αυτή καθώς και η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, που παραμένουν σε εκκρεμότητα, αν τελικά υλοποιηθούν όπως έχει συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας και στην εξαθλίωση των αγροτών.

Μέσα στο πλαίσιο της τοποθέτησης αυτής του κ. Γεωργαντά αλλά και άλλων συναδέλφων ο κ. Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής δεσμεύτηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται τον Οκτώβριο να ψηφίσει τα μέτρα που προβλέπονται για τους αγρότες καθώς αποτελεί εθνικό ζήτημα να προστατευθεί ο πρωτογενής τομέας και η περιφέρεια.

Ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε επίσης σε σχέση με τη ρύθμιση του Φ.Π.Α. για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και την ιδιωτική εκπαίδευση να κατατεθεί Πρόταση Νόμου η οποία να προβλέπει οι σχετικές αποδείξεις να εκπίπτουν πλήρως από το φορολογητέο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.