Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

"Θέλουν να μας κάνουν κακέκτυπο συγκεντρωτικού κράτους, με πρωθυπουργό τον Περιφερειάρχη"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Ο σύλλογος υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ζητά την άμεση απόσυρση του νέου προτεινόμενου Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ) ο οποίος μας γνωστοποιήθηκε προσφάτως από το γραφείο του κ. Περιφερειάρχη. 


Ο προτεινόμενος οργανισμός της Περιφέρειας χαρακτηρίζεται από άκρατο συγκεντρωτισμό εξουσιών στο κέντρο (Θεσσαλονίκη), υποβάθμιση των Περιφερειακών Ενοτήτων και αντιεπιστημονικό χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προβλέπει :

· Κατάργηση της Δ/νσης Διοικητικού & Οικονομικού και της Δ/νσης Τεχνικών Έργων.

· Υποβάθμιση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής με την κατάργηση, σύμπτυξη και απόσπαση από αυτήν τμημάτων της.

· "Σαλαμοποίηση" των επιστημονικών ειδικοτήτων στις προβλεπόμενες θέσεις ευθύνης με άμεσους, κατά την άποψή μας, κινδύνους για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και πιθανούς κινδύνους για το δημόσιο συμφέρον και την δημόσια υγεία.

Ως εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θεωρούμε ότι ο νέος Οργανισμός της Π.Κ.Μ πρέπει να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για τις Περιφερειακές Ενότητες, δημοκρατικό και αποκεντρωτικό χαρακτήρα, επιστημονική σχεδίαση βασισμένη στην επιστημονική έρευνα και στην ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους φορείς.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη πρόταση για το νέο Οργανισμό της Π.Κ.Μ μετατρέπει την Περιφέρεια μας σε ένα κακέκτυπου συγκεντρωτικού κράτους και τον κ. Περιφερειάρχη σε αντίστοιχο Πρωθυπουργό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.