Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Έπρεπε να γράφει στην ετικέτα, "Δεν συνιστάται για παιδιά ή εγκύους ή θηλάζουσες"

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση ενεργειακού ποτού στο οποίο η πρόσθετη ετικέτα που έχει επικολληθεί στα ελληνικά δεν έφερε την υποχρεωτική προειδοποιητική ένδειξη «Υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Δεν συνιστάται για παιδιά ή εγκύους ή θηλάζουσες».

Πρόκειται για το ενεργειακό ποτό με την εμπορική ονομασία «HELL ENERGY DRINK», σε συσκευασία των 250ml, το οποίο διανέμεται από την επιχείρηση «ΜΑΥΡΟΦΡΥΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ» που βρίσκεται στην οδό Μενελάου Ξυλούρη 5, Ηράκλειο Κρήτης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του εν λόγω τροφίμου από την αγορά για την αποκατάσταση της επισήμανσης και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Στις ανωτέρω αναφερόμενες κατηγορίες καταναλωτών, ήτοι παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, συστήνεται να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.