Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

«Αυτός που καβαλικεύει έναν τίγρη, φοβάται να κατέβει κάτω…»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
Συναδέλφισσες – οι,
Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Το αρχικό ερώτημα – το οποίο τυπικά παραμένει – και επί του οποίου καλείται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αφορά στην έγκριση (ΝΑΙ) ή στη μη έγκριση (ΟΧΙ) του σχεδίου συμφωνίας της τρόικας.
Αυτονόητο ήταν βέβαια από τη στιγμή που αντίστοιχο σχέδιο – με ελάχιστες διαφορές – έχει καταθέσει και η ελληνική κυβέρνηση, το ενδεχόμενο ΟΧΙ να ερμηνευτεί και να ταυτιστεί με μια «ντε φάκτο» νομιμοποίηση της ελληνικής πρότασης. Αυτή ήταν η προσέγγιση των πρώτων ωρών ή των πρώτων ημερών της προκήρυξης του δημοψηφίσματος.

Εκείνο που κάποιοι δεν είχαν υπολογίσει – πιθανόν και η ίδια η Κυβέρνηση – ήταν ο «ασύμμετρος» χαρακτήρας των εξελίξεων και το άνοιγμα του «ασκού του Αιόλου» των δανειστών, με το δηλητηριώδες περιεχόμενό του να απειλεί με καταστροφή και αφανισμό ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία που παρακολουθεί εμβρόντητη να συμβαίνουν και να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια της τραγικά γεγονότα, για τα οποία βέβαια οι «εταίροι» και οι «μένουμε Ευρώπη» που «διαδηλώνουν» στην πλατεία Συντάγματος δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα… «Έργα ληστών»!

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις λοιπόν, το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου αποκτά νέο χαρακτήρα και περιεχόμενο. Ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ θα φέρει σε πρώτο πλάνο τη βούληση του λαού μας όχι μόνο να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά να διεκδικήσει χωρίς άλλες αυταπάτες, δυναμικά και αποφασιστικά, τη ζωή και το μέλλον του. 

Ένα βροντερό και εμφατικό ΟΧΙ θα καταστήσει όχι απλά «μη διαχειρίσιμη» μια υποτιθέμενη εντολή διαπραγμάτευσης – η οποία εύκολα

μπορεί να εξελιχθεί σε ταπεινωτική και καταστρεπτική υποταγή –αλλά θα θέσει όλα τα κρίσιμα ζητήματα στην πραγματική τους διάσταση: Ρήξη ίσον Μονόδρομος, με το λαό από τη Δευτέρα στους δρόμους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Γιατί το ΟΧΙ δεν φτάνει ενώ το ΝΑΙ (Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω), για κάποιους φτάνει και περισσεύει..

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Οποιαδήποτε συμφωνία – από μηδενική μάλιστα βάση όπως απειλούν οι τροϊκανοί – μοιραία θα χαρακτηρίζεται και θα εκφράζει όλο το μίσος, όλο το δογματισμό και την εκδικητική–τιμωρητική διάθεση της ξένης και ντόπιας «παλιοπαρέας». Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, μονιμότητα, όρια απολύσεων, όλα στον αέρα.

Δεν είναι τώρα λοιπόν η στιγμή για διακηρύξεις αρχών. Δεν είναι τώρα η ώρα της περιχαράκωσης και της συζήτησης για την επαλήθευση ή μη του πολιτικού μας πλαισίου.

Είναι η ώρα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια συγκεκριμένη τραγικά διαμορφωμένη πραγματικότητα, με μοναδικό μας όπλο την ενότητα και την «επαναφόρτιση» του λαϊκού κινήματος αρχικά στη βάση μιας ταξικής και ολοκληρωτικής αγωνιστικής Άρνησης.

Είναι η ώρα να δείξουμε χωρίς φόβο τις πραγματικές μας διαθέσεις όχι μόνο στους δανειστές αλλά και στην ίδια την Κυβέρνηση, προετοιμασμένοι για όλα.

Θα πρέπει να δείξουμε στην Κυβέρνηση ότι αν λάβει το ΟΧΙ που ζήτησε απεμπολεί κάθε σκέψη για υποταγή και υποχώρηση, έχοντας κατά νου πως: «αυτός που καβαλικεύει έναν τίγρη, φοβάται να κατέβει κάτω…»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΟΧΙ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.