Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Ο Υπ. Παιδείας επέλεξε τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Μία ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας σχετικά με την επιλογή των κ. Δεκατριών (13) Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, προκάλεσε αντιδράσεις…..!!!

Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην ανακοίνωση του ισχυρίζεται ότι:

«το Υπουργείο ξεκαθαρίζει –για ακόμη μια φορά- ότι ενήργησε νόμιμα και με βάση τον ισχύοντα νόμο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην κείμενη νομοθεσία διαδικασία επιλογής των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (άρθρο 12 παράγραφος 1 περίπτωση α’ εδάφιο δεύτερο του ν. 3260/2004 (Α΄ 151), η επιλογή τους γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (σ.σ. Αριστείδη Μπαλτά) από κατάλογο υποψηφίων που συντάσσεται από την αρμόδια υπηρεσία, και στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις )».

Σχόλια:

· Η απόφαση επιλογής, υπογράφηκε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας!!!

· Όσον αφορά δε την απόφαση για τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας, οι κ. Περιφερειακοί Διευθυντές ανήκουν στην αρμοδιότητα του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας!!!

· Όντως τα βιογραφικά ήταν για αρκετό διάστημα στο γραφείο του κ. Μπαλτά αλλά οι παρεμβάσεις του ήταν ελάχιστες, είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι οι επιλογές θα είναι αξιοκρατικές και αυτές οι δηλώσεις είχαν οδηγήσει πολύ κόσμο στο να κάνει αίτηση (450 αιτήσεις έγιναν τώρα, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν γύρω στις 200 οι αιτήσεις…..).

· ο «διακοσμητικός» ρόλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα δρώμενα του Υπουργείου Παιδείας, ένας (1) από τους δεκατρείς (13) νέους Περιφερειακούς Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου