Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Έξυπνα θεματικά βιντεάκια για τουρισμό στο Κιλκίς!


Enjoy Κιλκίς. Τόσο κοντά, τόσα πολλά !
Αν κάποτε λέγαμε αστειευόμενοι: «Αλβανός τουρίστας», σήμερα λέμε με πικρία και αυτοσαρκασμό: «Τουρίστες στο Κιλκίς»..

Διότι ο νομός Κιλκίς, αν και διαθέτει μέρη εξαιρετικής ομορφιάς όπως τα εντυπωσιακά βουνά Πάικο, Κρούσσια και Μπέλλες, τη σμαραγδένια "Γαλάζια λίμνη" με τους περίφημους καταρράκτες στο Σκρα, τα ποτάμια Αξιό και Γαλλικό, τη γραφική λίμνη Δοϊράνη, την ιαματική Πικρολίμνη και τεχνητή Λίμνη Μεταλλείου, όπου εργάστηκε και έζησε ο Ήρωας του Καζαντζάκη Αλέξης Ζορμπάς, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικά ορεινά χωριά, μοναστήρια, καταπληκτικό φαγητό, ποιοτικά κρασιά, ιστορικές τοποθεσίες που συνέβησαν σημαντικές μάχες του 20ου αιώνα κ.α. και επιπλέον βρίσκεται σχεδόν δίπλα στη Θεσσαλονίκη, παρόλα αυτά παραμένει ουραγός στην τουριστική επισκεψιμότητα Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι μάλλον δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες αυτού του άγνωστου προορισμού..

Για να καλύψουν αυτό το κενό, το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κιλκίς η οποία διαχειρίζεται προγράμματα Leader, δημιούργησαν μια σειρά από πανέξυπνα και πρωτότυπα προωθητικά βίντεο με τίτλο «EnjoyKilkis», τα οποία μας άρεσαν πολύ !

Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τρία διαφορετικά θέματα ( Φύση, Γαστρονομία, Ιαματικά λασπόλουτρα). Αν και μεγάλα σε διάρκεια για τουριστική προβολή, παρακολουθούνται ευχάριστα αφού στήνονται στη λογική μιας ιστορίας της καθημερινότητας, ενώ οι διάλογοι είναι από «κανονικούς» ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας..

Έχουν χιούμορ, αυτοσαρκάζονται, δεν σε φορτώνουν με δεκάδες μνημεία, μέρη, ονόματα, μουσεία κτλ, όπως έχουμε συνηθίσει από τα βίντεο άλλων νομών που είδαμε στο παρελθόν.

Επιπλέον υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι, ωραία μουσική (από Ποντιακά μέχρι ροκ), ενώ μια καινοτομία του σκηνοθέτη είναι ότι δεν αναφέρει πουθενά συγκεκριμένο μέρος στους διαλόγους (οι ηθοποιοί μιλούν γενικά μόνο για λίμνη, βουνό, χωριό, φαγητό κτλ) Περισσότερο σε προκαλεί να ψάξεις μόνος σου..

Σε αυτά τα βίντεο επίκεντρο δεν είναι οι τοποθεσίες, τα αξιοθέατα, τα μνημεία. Επίκεντρο είναι ο άνθρωπος... Αυτός αναδεικνύει έναν τόπο, αυτός και τον απαξιώνει...





Δείτε το βίντεο με θέμα... φύση


Δείτε το βίντεο με θέμα... ιαματικός τουρισμός



Δείτε το βίντεο enjoykilkis



http://www.enjoykilkis.gr/el/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.