Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Γεωργαντάς: «Δυστυχώς δεν είναι ανέκδοτο: Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Η κυβέρνηση χθες με μία ακόμη ενέργεια αποκάλυψε τις πραγματικές της προθέσεις. Χωρίς να αντιλαμβάνεται τις αγωνίες και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας βάζει σε προτεραιότητα την υλοποίηση νομοθετικών πρωτοβουλιών οι οποίες άκαιρα και πρόχειρα αγγίζουν ζητήματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και συνεννόηση.

Χθες το βράδυ βγήκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Είναι βέβαιο ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα για τον ελληνικό λαό και βεβαίως μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνο λόγω της έξαρσης της μετανάστευσης την οποία βιώνουμε. Όταν ο αριθμός των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών στη χώρα κατά τον μήνα Απρίλιο έχει αυξηθεί κατά 650% σίγουρα η κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου στέλνει λάθος μηνύματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο νομοσχέδιο προβλέπεται για τα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα η θεμελίωση του δικαιώματος κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας με την απλή εγγραφή του τέκνου στην πρώτη (Α΄) τάξη ελληνικού σχολείου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος ενός τέτοιου νομοσχεδίου θα πρέπει να είναι η πρόβλεψη για την πραγματική ενσωμάτωση των αλλοδαπών που επιθυμούν την ελληνική ιθαγένεια και όχι μέσα από μία γραφειοκρατική Βαβέλ να δίνεται η ιθαγένεια ως « δώρο» σε κάποιους. Το ζήτημα αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και πρέπει να συζητηθεί με σοβαρότητα και σε συνθήκες που να επιτρέπουν μία ουσιαστική ρύθμιση του ζητήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.