Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αλλαγές στο εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα όλων των σχολικών τάξεων!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύντομα θα φέρουμε σε εκτεταμένη διαβούλευση ολοκληρωμένες προτάσεις αναφορικά με το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολικών τάξεων, αφού προηγουμένως λάβουμε υπόψη τις εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε στη Βουλή ο κ. Αν. Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

· Είναι δυνατόν να γίνονται αποσπασματικές αλλαγές χωρίς έναν ολοκληρωμένο διάλογο για την παρεχόμενη Παιδεία και τους στόχους του Σχολείου;

· Είναι πολιτική το «κόψε-ράψε»;

· Ποιες ειδικότητες και μαθήματα θα αφορά;

· Ποιοι καθηγητές θα πρέπει να ανησυχούν;

· Ήδη με μια περίεργη τροπολογία μειώθηκε η διδασκαλία της Λογοτεχνίας κατά μια (1) ώρα στο Λύκειο και προστέθηκε στην Κοινωνιολογία! Χαίρονται οι Κοινωνιολόγοι …. τρέμουν οι Φιλόλογοι. Η ανθρωποφαγία καλά κρατεί!!!

· Ετοιμάζονται και άλλες εκπλήξεις για να μην πω «βόμβες»!!!

· Το μεγαλύτερο «έγκλημα» ξεκίνησε όταν η προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία του

Υπουργείου, που το συνεχίζει και η σημερινή, έκανε απευθείας συνομιλητές τις επιστημονικές ενώσεις!!!

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε ένας άτυπος «πόλεμος» της μιας επιστημονικής ένωσης έναντι της άλλης ανάλογα με τις φιλίες και τη πρόσβαση στην εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία. Οι συνομιλίες αυτές υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τον αντικειμενικό ρόλο που πρέπει να παίξει η Ομοσπονδία.

Αυτή πρέπει να είναι ο συνομιλητής με όλες τις ενώσεις και να προωθεί με τρόπο ουδέτερο και αντικειμενικό τις προτάσεις προς το Υπουργείο.

Όσο συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες θα συνεχίζεται και ο πόλεμος μεταξύ των ειδικοτήτων με τελικά θύματα όλους τους Καθηγητές και τους Μαθητές!!!

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.