Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε... τους "άιΝΤΟΣ"

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Κατσαρόλες, ταψιά, κουτάλες, μπουκάλια και δοχεία διαφορών μεγεθών και υλικών, βαζάκια και πολλά ακόμη... κουζινικά σκεύη, πρωταγωνίστησαν στην μουσική παράσταση με εμψυχωμένα αντικείμενα "Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι" που ανέβηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.

Βέβαια, όλα αυτά τα άψυχα αντικείμενα βρήκαν τον ρυθμό τους και έβγαλαν το καθένα την δική του ξεχωριστή μελωδία, παιγμένα με εξαιρετική μαεστρία από τα μέλη του κιλκισιώτικου συγκροτήματος Κρουστών "άιΝΤΟΣ". Οι "άιΝΤΟΣ" που μας συνήθισαν σε εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, με κρουστές μελωδίες και ρυθμούς τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο, με την εν λόγω παράσταση ανέβασαν κι άλλο τον πήχη που οι ίδιοι έθεσαν, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρωτοτυπία, την διαφορετικότητα και γενικότερα την ποιότητα του θεάματος που προσφέρουν στο κοινό τους.

Η παράσταση ήταν βασισμένη σε κείμενο της Κατερίνας Αμπράζη. Την σκηνοθεσία και την διδασκαλία στην εμψύχωση αντικειμένων είχε η Εύη Χατζημητάκου, την μουσική επιμέλεια ο Λευτέρης Αγγουριδάκης και τη γενικότερη οργάνωση η Δέσποινα-Ιωάννα Τσουβελεκίδου.

Τα λιτά και απέριττα, επιβλητικά όμως μέσα στην απλότητά τους, σκηνικά του Χάρη Ισχνόπουλου του γνωστού Κιλκισιώτη σκηνογράφου-καλλιτέχνη έκλεψαν την παράσταση, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Έπαιξαν οι: Αντώνης Μιχαηλίδης, Αναστασία Δημάκη, Αναστασία Πραξιγά, Γιώργος Στυλιανίδης, Δέσποινα Ασλανίδου, Δέσποινα-Ιωάννα Τσουβελεκίδου, Ηρακλής Συγγουρίδης, Θέμης Ναούμης, Ιωάννα Κοζανίδου, Κατερίνα Αμπράζη, Λέλα Αβτζίδου, Σουζάνα Γουναρίδου, Στέλλα Δουδούμη, Χαράλαμπος Μακρίδης, Χάρης Ισχνόπουλος και Χρήστος Καναρόπουλος.

Για όσους -λίγους- δεν την γνωρίζουν, η ομάδα "άιΝΤΟΣ" αν και βαφτίστηκε σχετικά πρόσφατα, σημειώνει δυναμική πορεία και παρουσία στα πολιτιστικά μουσικά δρώμενα της πόλης εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για την γνωστή ομάδα κρουστών που δημιουργήθηκε το 1999 στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου Κιλκίς με δάσκαλο τον μουσικό Λευτέρη Αγγουριδάκη, ο οποίος παραμένει ψυχή της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2013 η ομάδα εντάχθηκε στα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου "Ίριδα".

Από την δημιουργία της έως σήμερα, η ομάδα έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα, αλλά και μουσικούς.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.