Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Παραστατίδης προς Αποστόλου και Λαφαζάνη: "Αδικείται κατάφορα ο νομός Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Πρόσφατα υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί και ανησυχίες που εξέφρασαν παραγωγοί σχετικά  με τον χαρακτηρισμό περιοχών του νομού Κιλκίς ως πεδινών.
Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου επισημαίνοντας πως υπάρχει ένας πίνακας ο οποίος χαρακτηρίζει πεδινές, περιοχές οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες προηγουμένως ορεινές και μειονεκτικές.
Αυτό σημαίνει πως οι περιοχές αυτές εξαιρούνται του δικαιώματος εξισωτικής αποζημίωσης.

Οι περιοχές αυτές είναι, η Λεκάνη των Μουριών, η περιοχή του Κιλκίς και οι οικισμοί γύρω από αυτήν καθώς και η Αξιούπολη.

Από πλευράς του γραφείου του υπουργού, υπήρξε η διαβεβαίωση προς το Βουλευτή ότι, πράγματι, υπάρχει οδηγία με τον συγκεκριμένο πίνακα στον οποίο προσδιορίζονται τα διοικητικά όρια των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών ως πεδινά και πως ο πίνακας αυτός αποφασίστηκε και διαμορφώθηκε το 2014 στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλει προσπάθεια και αναμένεται επίλυση του θέματος, ώστε ο πίνακας αυτός να μην μεταβληθεί και να παραμείνει ως είχε. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι οριστικοποιημένος και επομένως οι παραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών θα πληρωθούν και αυτή τη χρονιά με το παλιό καθεστώς.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αυθαίρετης μείωσης της τιμής της κιλοβατόρας των αγροτικών φωτοβολταικών από τον ΛΑΓΗΕ ΑΕ, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε πάρα πολλούς αγρότες της Β. Ελλάδος, και όχι μόνο, με το πρόσχημα πως δεν προσκομίστηκαν βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν την ιδιότητα του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό Παραγ. Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στον οποίο και έθεσε το θέμα για δεύτερη φορά. Ο Υπουργός, διαβεβαίωσε το Βουλευτή πως άμεσα θα φέρει Τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.