Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς συμμετείχε στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στις 22 Απριλίου, με το πρόγραμμα "Use your Superpowers", που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την Αφροδίτη Ντίνου και τον Χρήστο Δεσποινίδη.

Πρόκειται για ένα e-Twinning έργο που αναφέρεται στον εθελοντισμό, κυρίως στη σχολική κοινότητα, καθώς και την απόκτηση γνώσεων και τη διάχυσή τους, σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας όπως η Προστασία του Περιβάλλοντος, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η Πρόληψη της Επιθετικής Συμπεριφοράς και του σχολικού Εκφοβισμού, η Άσκηση και η Υγιεινή Διατροφή. Οι συγκεκριμένες εκστρατείες υλοποιήθηκαν παράλληλα στα εταιρικά σχολεία κι ανταλλάξαμε καλές πρακτικές κι απόψεις μέσω διαδραστικών εργαλείων web 2.0, ενώ χρησιμοποιήσαμε διάφορες εφαρμογές ΤΠΕ για την έρευνα και την υλοποίηση των εργασιών μας.

Οι «Υπερήρωες» του προγράμματος, λειτουργώντας σαν μέντορες για τους μικρότερους μαθητές, μεταλαμπάδευσαν γνώσεις κι οργάνωσαν βιωματικές δράσεις που βοήθησαν στη διάχυση των αποτελεσμάτων και στην προώθηση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ όλων των μαθητών του σχολείου. Το κλίμα του σχολείου βελτιώθηκε και οι ίδιοι οι μαθητές - εθελοντές ένιωσαν χρήσιμοι κι ανέβηκε η αυτοεκτίμησή τους, ενώ ενεργοποιήθηκε η δημιουργικότητα και η υπευθυνότητά τους.

Το Μαθητικό Συνέδριο αφορά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υποβάλουν εργασίες προς έγκριση στην Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου. Είναι μια μαθητική γιορτή Τεχνολογίας κι Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που διαρκεί 3 ημέρες και φιλοξενείται στο χώρο Επιστήμης και Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους στο πανευρωπαϊκό μαθητικό διαδικτυακό ραδιόφωνο European School Radio από τη συχνότητα της σχολής ΔΕΛΑΣΑΛ, αλλά και να δώσουν μίνι συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έκαναν και παρουσίαση στο e-posters show, αλλά είχαν την ευκαιρία να δουν εργασίες άλλων σχολείων, να πάρουν μια γεύση από την Τεχνολογία του 21ου αιώνα και να απολαύσουν διαδραστική βόλτα στον Προσομοιωτή.

Οι μαθητές επέστρεψαν με πολλές νέες εμπειρίες, σκέψεις και σχέδια για το μέλλον και μια βαθιά ικανοποίηση από το ότι όλα πήγαν καλά και οι κόποι τους αναγνωρίστηκαν!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.