Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Κιλκίς

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα καθώς και τις ανάλογες τιμές, όπως αρμόζει στην σημερινή ημέρα, εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και της Εθνικής μας παλιγγενεσίας στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Χθες το πρωί 25 Μαρτίου 2015, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς της πόλεως και τους διακόνους.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα για το νόημα της διπλής εορτής ενώ έπειτα τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Εθνική εορτή της Επαναστάσεως του 1821, και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παρθένα Δουλκερίδου.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο μπροστά από το Δημαρχείο ενώ αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου παρά τη συνεχή βροχή.

Στις λατρευτικές και εθνικές εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος Κιλκισιωτών, παρόντων των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών αρχών του τόπου καθώς και εκπροσώπων των φορέων του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου