Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σούλης: "Μπράβο στον δήμο Πειραιά για την εγκατάσταση μνημείου ποντιακού ελληνισμού"

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Την ευαρέσκειά του για την εγκατάσταση μνημείου γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά εξέφρασε ο πολιτευτής της ΝΔ ν. Κιλκίς και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Εκπαιδευτικών Σούλης Καζαντζίδης.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 ύστερα από πρόταση που κατέθεσε στο Δήμο Πειραιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης. δεσμεύθηκε να καλύψει ο ίδιος τη δαπάνη για τη φιλοτέχνηση του μνημείου, το οποίο και θα τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο του λιμανιού.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Εκπαιδευτικών ο κ. Καζαντζίδης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μώραλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την ηθική και οικονομική υποστήριξη στο αίτημα αυτό σημειώνοντας ''ότι με τέτοιες ενέργειες η Αυτοδιοίκηση τιμά στην πράξη τον προσφυγικό Ελληνισμό του Πόντου''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για την ανέγερση – εγκατάσταση του μνημείου ποντιακού ελληνισμού στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Πάτρας όπου και εκεί είχαν αποβιβαστεί μετά τη μικρασιατική τραγωδία οι πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.