Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Εκδήλωση με θέμα, "Κιλκίς, από τις προσφυγικές ομάδες στη σύγκρουση του εμφυλίου"

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
«ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ»

ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

συνδιοργανώνουν την εκδήλωση
«ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ»
Ομιλητές:
Στράτος Δορδανάς,
ιστορικός, Επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Βλάσης Αγτζίδης,
δρ Σύγχρονης ιστορίας Α.Π.Θ
Θέμις Σαββοπούλου,
αρχαιολόγος, υπεύθυνη Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς
Σάββατο 4 Απριλίου 2015
Στις 8:00 μ.μ

Στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρίας Μητροπόλεως 11


Με το θέμα αυτό συνεχίζεται το Σάββατο 4 Απριλίου, 8.00 μ.μ. στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας (Μητροπόλεως 11), η δραστηριότητα του πρόσφατα δημιουργημένου «Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του νομού Κιλκίς».

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την «Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς» και αποσκοπεί στο να διερευνήσει τις ερευνητικές προκλήσεις και ευκαιρίες που προσφέρει στους μελετητές ο κοινωνικός και ιστορικός χώρος του νομού Κιλκίς.

Η αρχαιολόγος Θώμη Σαββοπούλου θα παρουσιάσει την περιοχή όπως ήταν στην αρχαιότητα. Ο τίτλος της εισήγησής της είναι: "Κιλκίς, αρχαιολογικές μαρτυρίες και προοπτικές έρευνας",

-Οι ιστορικοί Στράτος Δορδανάς (επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και Βλάσης Αγτζίδης (διδάκτωρ σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ.) θα προσεγγίσουν τη σύγχρονη κιλκισιώτικη κοινωνία, η οποία διαμορφώθηκε κατά τις μεγάλες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών που συνέβησαν κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και κορυφώθηκαν κατά τη δεκαετία του ’40 με την Κατοχή και τον Εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.