Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta… μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο

Υπογράφει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής Coca Cola σε ένδειξη «έμπρακτης συμπαράστασης» στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.
Η κίνηση συμπαράστασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων έχει διπλή σημασία για τον αγώνα μας. Από τη μία υπενθυμίζει στα golden boys της πολυεθνικής Coca Cola 3E ότι η ελληνική κοινωνία δεν άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επικοινωνιακές τακτικές τους και τη διασκόρπιση «διαφημιστικού» χρήματος, από την άλλη «υπενθυμίζει» στο πανελλήνιο ότι η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν άμεσα από την αντεργατική πολιτική της πολυεθνικής, εφόσον, ανάμεσα στα έξι εργοστάσια που έχει κλείσει αυθαίρετα σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται και οι μονάδες στην ίδια την Πάτρα και στο Μεσολόγγι.

Καλούμε τις Διοικήσεις όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων της χώρας να αποστασιοποιηθούν έμπρακτα από τις ύπουλες τακτικές με τις οποίες η Coca Cola 3E επιχειρεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη.

Παρόμοιες ενέργειες αλληλεγγύης σαν και αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta… μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.