Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

«ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στην Θεραπευτική Ιππασία»

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» με χαρά ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε η δράση με τίτλο «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στην Θεραπευτική Ιππασία» που υλοποιούσε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νέα Γένια Σε Δράση», σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Κιλκίς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νέοι με αναπηρία είχαν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν με νέους της τυπικής ανάπτυξης, στην καλλιέργεια ενός κτηνοτροφικού φυτού και στην ιπποκομία. Τα οφέλη που αποκόμισαν από την υλοποίηση του προγράμματος ήταν πολλά.
Από την συνεκπαίδευση:

- επικοινώνησαν και συναναστράφηκαν ισότιμα με άτομα τυπικής ανάπτυξης,

-απέκτησαν ικανότητες και γνώσεις πολύτιμες για την ισότιμη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Από την επαφή με τα άλογα και την Θεραπευτική Ιππασία:

-καλλιεργήθηκε το αίσθημα σεβασμού και αγάπης προς τα ζώα, αυξήθηκε αισθητά ο αυτοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση, μειώθηκε η εσωστρέφεια, αναπτύχθηκε η υπομονή, η επιμονή και ο αυτοέλεγχος, έγινε δυνατή η συναισθηματική έκφραση και εκτόνωση.

-βελτιώθηκε αισθητά η σωματική τους κατάσταση όπως η ισορροπία, ο συντονισμός κινήσεων, βάδιση, μυϊκός τόνος, στάση σώματος, καρδιοαναπνευστική λειτουργία και αντοχή.

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε «Νέα Γένια Σε Δράση», Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Πρόγραμμα: «Υποστήριξη πρωτοβουλιών Νέων για Νέους 2013» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.

Η πρωτοβουλία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αλλά και οι στόχοι που είχαν τεθεί επιτεύχθηκαν πλήρως και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Σύλλογος «ΒηματίΖΩ» συνεχίζει την Θεραπευτική Ιππασία με ιδίους πόρους.

Η υλοποίηση του προγράμματος έγινε σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Ράντσο Κιλκίς και σημαντική ήταν και η συμβολή της εκπαιδεύτριας του ράντσου, κ. Μιτώνα Ειρήνη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.