Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Το πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Τρύφωνος, προστάτου των αμπελουργών, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον ομώνυμο Σύλλογο Στενημαχιτών του Κιλκίς αναβιώνοντας και το παραδοσιακό κουρμπάνι.
Ιδιαίτερη ευλογία ήταν φέτος η συμμετοχή στο Πανηγύρι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίων και τοποτηρητού Στρωμνίτσης κ. Δαβίδ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος μετά από πρόσκληση και ευλογία του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το πανηγύρι άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος την παραμονή της εορτής και ευλόγηση των πανηγυριστών που ετοιμάζουν το κουρμάνι, πανηγυρικό εσπερινό και κέρασμα στο χώρο του υπό ανέγερσιν ενοριακού πνευματικού κέντρου.

Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή τελώνου και φαρισαίου τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης, προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο, μεταφέροντας του τις ευχές του Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ και τον ευχαρίστησε που αποδέχθηκε την πρόσκληση του.

Ακόμη του ευχήθηκε καλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα που δίδει για την ενότητα της Εκκλησίας στο κράτος των Σκοπίων με τα γνωστά προβλήματα λόγω της στάσης του κράτους απέναντι στην κανονική ορθόδοξη Εκκλησία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος με αποκορύφωμα την φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννου.

Ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην εορτή του Αγίου Τρύφωνος αλλά και στην αρχή του Τριωδίου με την παραβολή του τελώνου και του φαρισαίου και ευχαρίστησε για την πρόσκληση τόσο τον Σεβασμιώτατο κ. Εμμανουήλ όσο και τον π. Επιφάνιο για την φιλοξενία.

Ο π. Επιφάνιος εκ μέρους της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα πετραχείλι και ένα ομώφορο ως ένδειξη αγάπης και τιμής μια και η Ενορία του έχει πνευματικούς δεσμούς με την Στρώμνιτσα στην οποία ο Θεοφιλέστατος είναι Τοποτηρητής αφού οι στρωμνιτσιώτες το 1913 με την έλευσή τους στο Κιλκίς ως πρόσφυγες μετονόμασαν τον τότε Ναού του Αγίου Αθανσίου σε Ναο του Αγίου Δημητρίου μεταφέροντας σε αυτόν την εφέστιο εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου από τον Μητροπολιτικό Ναό της Στρώμνιτσας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μοίρασε στους πιστούς άρτο και σταφύλι κατά το έθιμο ενώ ο Σύλλογος Στενημαχιτών το κουρμπάνι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.