Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έσωσε την τιμή του πολιτικού κόσμου

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Και μεσούσης της δήθεν κρίσης των θεσμών, ο επίτιμος της ΝΔ, αποφάσισε να μας διασκεδάσει, μαζί με όοολα τα ανεξάρτητα κανάλια της TV, και της δήθεν ενημέρωσης .  “Αφού του ευχήθηκε για τις γιορτές ο Κων. Μητσοτάκης είπε στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη συγχαρητήρια για τη δήλωσή σου, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου».”

Κ. Μητσοτάκη μας, αρχιερέα της διαπλοκής, όπως καλά γνωρίζεις, αν υπάρχει περίπτωση να σώσει κάποιος την τιμή του πολιτικού κόσμου… αυτός θα είναι σίγουρα κάποιος σαν το Μανώλη Γλέζο. Απροσκύνητος, αδέσμευτος από διαπλοκές και αγκυλώσεις, ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ στην ουσία του.

Αλλά αλήθεια, γιατί ο πολιτικός κόσμος έχει ανάγκη από κάποιον να σώσει την τιμή του;; Τι είναι; η άπορος κορασίδα;; και γιατί φαντάζεστε ότι ο λαός σας θεωρεί όλους ίδιους; μήπως επειδή αυτό σας βολεύει, γιατί έτσι μόνο μπορείτε (εσείς δια των κλώνων σας) να υπάρχετε; Ναι γνωρίζουμε ότι κάποιοι από σας (του πολιτικού κόσμου εννοώ) πουληθήκατε για δόξα, χρήμα, εξουσία, για να μπορείτε να κάνετε τις διακοπούλες σας σε κότερα, ιδιωτικά νησάκια και Μύκονο, κάποιοι υπήρξατε ανέντιμοι, καταχραστές, βιαστές! Κουνήσατε το δάχτυλο στους συναδέλφους σας απειλώντας τους να μη σας δώσουν, γιατί θα τους δώσετε, δηλώσατε ότι δεχθήκατε ένα δώρο για το παιδί που σπουδάζει…..ή το βουτήξατε (το δαχτυλάκι) στο βάζο με το μέλι και σας άρεσε και το επαναλάβατε.

ΚΑΠΟΙΟΙ όμως, με ονοματεπώνυμο! Όχι όλος ο πολιτικός κόσμος όπως θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε. Γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ, υπάρχουν και στην κοινωνία. Έντιμοι, ανέντιμοι, λαμόγια, καταχραστές, βιαστές, τεμπέληδες, διαπλεκόμενοι, ψεύτες, ξετσίπωτοι, θρασείς.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν εκλέγουμε ένα είδος πολιτικών! Μας αρέσει η ποικιλία και κάποιοι έχουμε καλό γούστο και υψηλές απαιτήσεις από τους εκπροσώπους μας.

Όχι λοιπόν, η τιμή του πολιτικού κόσμου ΔΕΝ σώζεται, γιατί ο κάθε πολιτικός έχει τη δική του τιμή. Όπως και οι πολίτες που τον εκλέγουν!

Κι αν σήμερα αποφασίσαμε ν αλλάξουμε σελίδα στις επιλογές μας, ούτε οι απειλές του Στουρνάρα, του Σαμαρά του Χαρδούβελη της Μέρκελ του χλιμίντζουρα, ούτε τα παρακάλια του Βενιζέλου του Καμένου του Γιωργάκη, ούτε τα καραγκιοζιλίκια της Βούλτεψη και των τοπικών γυρολόγων, θα μας αλλάξουν άποψη.

Και φυσικά θα συμφωνήσω ότι ο Σαμαράς δεν πρότεινε για Πρόεδρο Δημοκρατίας το Σταύρο Δήμα τυχαία. Για να πάμε οπωσδήποτε σ εκλογές το έκανε, διαφορετικά θα έβρισκε κάποιο πρόσωπο που θα ήτανε λιγότερο ¨στιγματισμένο¨ κομματικά. Όχι πως η εκλογή ενός ακριβοπληρωμένου διακοσμητικού, θα έπρεπε να είναι αιτία εκλογών, αλλά να θυμίσω ότι κάποιοι απ αυτούς που χτυπιούνται τώρα για να μη γίνουν εκλογές, είναι μεταξύ αυτών που ψήφισαν τις συγκεκριμένες διατάξεις του Συντάγματος. Και κάποιοι άλλοι είναι αυτοί που με τη δήθεν διαφωνία τους για το χ ζήτημα……. αποχώρησαν από το κόμμα τους για να κάνουν ένα καινούριο,…… αλλά μια και δεν τους βγήκε, επέστρεψαν στο μαντρί , αναδείχθηκαν και διαπρέπουν υστεριζόμενοι ως κατίνες για τις καρεκλίτσες τους.

Δυστυχώς για όλους ισχύει το ¨αρχή άνδρα δείκνυσει¨ (διαφωνώ για το άνδρα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα) , και μας έλαχε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας…….. να τη διαφεντεύουν οι μικρούληδες φελλοί.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα διορθωθεί σύντομα, ελέω λαού! Που δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη……. Αλλά τέλος πάντων. 

Κλείνοντας, να θυμίσω στον ¨περήφανο λαό¨, που λένε και προεκλογικά οι πολιτικοί μας, τους στοίχους από τον θούριο του Ρήγα : ¨καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή¨ η το πιο λαϊκό , που μας ταιριάζει και περισσότερο, ¨Ρόδα είναι και γυρίζει¨

Ας τη γυρίσουμε εμείς, έτσι για αλλαγή βρε αδέρφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.